Dünya

BM: Gazze Dünyanın En Tehlikeli Yerlerinden Biri Haline Geldi

Birleşmiş Milletler, İsrail'in ablukası ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nin tamamının, dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldiğini bildirdi.
06 Aralık 2023
BM, Gazze Şeridi'nde güvenli bir bölgenin kalmadığını, Gazze Şeridi'nin tamamının dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldiğini bildirdi. @aa

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nde güvenli bir bölgenin kalmadığını, Gazze Şeridi’nin tamamının dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldiğini bildirdi.

UNRWA’nın X sosyal medya platformu hesabından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde yeni bir yerinden edilme dalgasının yaşandığı, durumun her geçen dakika daha da kötüleştiği belirtildi.

“Edişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum”

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Güvenli bir bölge yok; Gazze Şeridi’nin tamamı dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi. UNRWA’ya ait yerler dahil tüm barınma yerleri dolup taştığı için gidecek hiçbir yer yok.”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin, “Tanık olduğumuz durumla ilgili endişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum, derhal ateşkes.” ifadesini kullandı.

‘acil ateşkes’ konusunda tek ses olarak ısrarcı olmalı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, BM Cenevre Ofisi’ne gazetecilerle bir araya geldi. İsrail’in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze’de yaşanan duruma değinen Türk, sivil halkın karşı karşıya kaldığı zorlukları anlattı.

Türk, “Uluslararası toplum, insan hakları ve insani gerekçelerle ‘acil ateşkes’ konusunda tek ses olarak ısrarcı olmalı.” ifadesini kullandı.

İsrail’in Gazze’yi işgalinde son durum

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yerleşim yerleri, hastane, okul, cami, kilise demeden 2 aydır düzenlediği saldırılarda 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın toplam 16 bin 248 Filistinli öldürüldü, 43 binden fazla kişi yaralandı.

İsrail ordusu ,1 Aralık’ta “insani ara”nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.(aa,c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş