Gündem

BM, Almanya’yı Müslümanlara Karşı Ayrımcılık Yapmakla Suçladı

BM Irk Ayrımcılığının Önlenmesi Komitesi, Almanya’da Müslümanlara karşı ayrımcılık ve saldırıların arttığına dikkat çektiği raporunda, Müslüman Karşıtı Düşmanlıkla Mücadele Komiseri atanması tavsiyesinde bulundu
09 Aralık 2023
Almanya'da 2025 bütçe tasarısı ve büyüme paketi onaylandı @shutterstock

Birleşmiş Milletler (BM) Irk Ayrımcılığının Önlenmesi Komitesi, Almanya’da Müslümanların giderek daha fazla ayrımcılığa ve saldırıya uğradığını açıkladı. İsviçre’nin Cenevre kentinde toplanan Irk Ayrımcılığının Önlenmesi Komitesi, Almanya’yı ayrıca Müslümanlara yönelik ayrımcılıkla mücadele konusunda yeteri kadar önlem almamakla suçladı.

Almanya’yı “yapısal ırkçılığa” karşı gerekli önlemleri almamakla da suçlayan raporda, Almanya’daki Müslüman kadınların bazen etnik köken, cinsiyet ve dinî mensubiyetleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığına dikkat çekildi.

Müslüman Karşıtı Düşmanlıkla Mücadele Komiseri Atanmalı

Federal Devlet memurları hakkındaki kanunda yapılan değişikliklere atıfta bulunulan BM Irk Ayrımcılığının Önlenmesi Komitesi raporunda, kamu hizmetinde bulunacak olan Müslüman kadınların, sadece başörtüleri sebebiyle görevlendirilmemesi tehlikesi bulunduğu, bunun da Müslüman kadınları başörtüleri sebebiyle cezalandırılması anlamına geleceğine işaret edildi.

Ülkede artan Müslüman karşıtlığı ırkçılık ve saldırı olaylarının önlenebilmesi için Alman’da Müslüman karşıtı düşmanlıkla mücadele komiseri atanması tavsiyesinde de bulunuldu.

Nefret Söylemine Karşı Tedbirler Adaletsizliğe Yol Açmamalı

Bu arada Filistinlilerin topraklarından sürgün edilmeleri ve Gazze halkını desteklemek için yapılan barışçıl gösterilere yönelik yasakların da endişeyle not edildiğini bildiren BM Irk Ayrımcılığının Önlenmesi Komitesi, nefret söylemine karşı alınan tedbirlerin adaletsizliğe veya toplumsal hoşnutsuzluğa karşı yapılan protestoları engellemek için de bahane olarak kullanılmaması gerektiğini açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş