Almanya’da 2023 Yılının En Çok Sorulan Soruları Belli Oldu: “Müslümanlar Neden Oruç Tutar?”

Almanya’da 2023 Yılının En Çok Sorulan Soruları Belli Oldu: “Müslümanlar Neden Oruç Tutar?”

Almanya’da 2023 yılında internette çeşitli kategorilerde en çok hangi soruları arandığı belli olurken, “Müslümanlar neden oruç tutar” ve “Halifelik nedir” gibi sorular ön sıralarda yer aldı.

“Müslümanlar neden oruç tutar” sorusu Almanya’da Google arama motoru aracılığıyla en çok sorulan sorular arasında ön sıralarda yer aldı. En çok sorulan ilk 10 arasında kategorilerine göre “Müslümanlar neden oruç tutar” sorusunun yanı sıra “İsrail neden savaşta”, “Gazze Şeridi nedir”, “Halifelik nedir”, “Hamas nedir” gibi sorular da yer aldı.

Google tarafından yapılan tespitlere göre belirli kategorilerde en çok aranan sorulardan bazıları şu şekilde açıklandı:

“Müslümanlar neden oruç tutar?”

Google sıralamasına göre, bu yıl Almanları en çok meşgul eden “neden” sorular arasında Müslümanların neden oruç tuttukları sorusu da yer aldı. Dördüncü sırayı alan bu sorudan önce birinci sırada, “Takma kirpikler neden icat edildi” sorusu, ikinci sırada, “İsrail neden savaşta” sorusu bulunurken, üçüncü sırada “İnsanlar karnavalı neden kutlarlar” sorusu yer aldı.

“Neden” ile en çok sorulan sorular arasında dokuzuncu sırada “Salatalık neden bu kadar pahalı” ve onuncu sırada da “Mutfak önlüklerinin arka tarafı neden açıktır” soruları da yer buldu.

Siyasetçilerden En Çok Recep Tayyip Erdoğan Arandı

Uluslararası kişilikler arasında aramalarda ilk 10 sıraya giren tek siyasetçi ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan aramalarda 6. Sırada da er alsa da diğer siyasetçilerin önüne geçti. Uluslararası kişiliklerde en çok aranan kişi ise sporcu Harry Kane oldu.

“Nedir” sorusunda Gazze birinci sırada

Almanların “nedir” sorusuyla aradığı ilk 10 soru arasında ilk sırayı “Gazze Şeridi nedir” sorusu yer aldı. Üçüncü sırada ise “Kibutz nedir” sorusu yer alırken, dördüncü sırada “Hamas nedir”, beşinci sırada “Halifelik nedir” sorusu, altıncı sırada ise “İsrail’de ne oldu” sorusu yer aldı.