Almanya’da İstihbarat, AfD’nin Gençlik Teşkilatını İzlemeye Aldığını Duyurdu

Almanya’da İstihbarat, AfD’nin Gençlik Teşkilatını İzlemeye Aldığını Duyurdu

Almanya’da aşırı sağcı, İslam düşmanı, popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin Kuzey-Ren Vestfalya (KRV) eyalet gençlik teşkilatının faaliyetlerinin, Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) tarafından izleneceği duyuruldu.

Almanya’da aşırı sağcı ve İslam düşmanı Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin KRV eyaleti gençlik teşkilatı ülkenin iç istihbarat servisi tarafından izleneceği bildirildi.

Anayasayı Koruma Teşkilatından yapılan açıklamada, eyaletteki AfD gençlik teşkilatının “şüpheli vaka” olarak sınıflandırıldığı belirtildi. Açıklamada, eyalet gençlik teşkilatı ve onlara bağlı bölgesel örgütlerin özgürlükçü demokratik temel düzene karşı faaliyetler yürüttüğüne ilişkin şüphe uyandıran emarelerin bulunduğu ifade edildi.

Parti içi muhbirlerden bilgi alınacak

KRV İçişleri Bakanı Herbert Reul de AfD’nin KRV gençlik teşkilatının demokratik kuralla göre davranmadığını ve aşırı sağcı kuralları tercih ettiğine ilişkin güçlü kanıtlar bulunduğunu belirterek, AfD eyalet gençlik teşkilatının BfV tarafından takip edileceğini duyurdu.​​​​​​​

BfV böylelikle istihbarat araçlarını kullanarak AfD’nin KRV gençlik teşkilatını izleyebilecek ve parti içindeki muhbirlerden bilgiler alabilecek.

Birinci parti oldu

Saksonya eyaletinin Pirna kentinde 26 Kasım’da yapılan seçimde AfD’nin gösterdiği aday Tim Lochner oyların yüzde 32.9’unu alarak birinci parti olmuştu. Federal hükümetin iki büyük ortağı olan sosyal demokratlarla Yeşiller’in desteklediği aday olan Ralf Wätzig ise yüzde 10 oy alabildi. (aa,c)