Gündem

Almanya’da Duvarları İslamofobik Yazılarla Karaladılar: “Müslümanlar Dışarı”

Almanya’nın Wuppertal şehrinin çeşitli bölgelerinde, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce duvarlara İslamofobik ifadeler yazıldığı kaydedildi. Savcılık soruşturma başlattığını duyurdu.
28 Aralık 2023

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Düsseldorf yakınlarındaki Wuppertal şehrinde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce duvarlara İslamofobik yazılar yazıldı. Özellikle bir binanın camlı kapısında yazan “Müslümanlar dışarı” ifadesi dikkat çekti.

Belediye binasında da aynı ifadeler yer aldı

Yine aynı ifadeler, Johannes-Rau-Platz adlı caddedeki Barmen Belediye Binası, elektrik panoları, konteynerler ve otobüs duraklarında da tespit edildi. Söz konusu olaylarla ilgili savcılık soruşturma başlattığını duyurdu.

Müslümanlara yönelik suçlarda artış

Ortadoğu’daki çatışma sonrasında Müslümanlara yönelik İslamofobik suçlarda büyük bir artış yaşandı. İşlenen suçlar arasında yaralama, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, mal tahribatı ve anayasaya aykırı örgütlerin işaretlerini kullanma yer aldı.

Müslümanlara ve camilere saldırılar artıyor

Almanya’da bu dönemde Müslümanlara ve camilere yönelik saldırıların sayısında da artış dikkat çekti. 2023 yılının ilk dokuz ayında geçen yılın toplamından daha fazla saldırı kaydedildi. Polis toplamda 686 İslamofobik saldırı kaydetti. Hükümet, temmuzdan eylüle kadar şu ana kadar İslamofobik motivasyonla 271 saldırı düzenlendiğini kaydetti. Bunların 20’sinin camilere yönelik olduğu aktarıldı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş