Gündem

Almanya’dan Gazze İçin Daha Fazla “İnsani Ara” Talebi 

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yardım götürebilmek için yeni "insani aralar" verilmesini istedi.
09 Ocak 2024
Almanya'da ırkçı şarkı sözlerinin söylendiği görüntülerle ilgili inceleme başlatıldı @shutterstock

Çok sayıda masum Filistinlinin acı çektiğini söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, insanlara yardım ulaştırılabilmesi daha fazla “insani ara” istedi.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Kahire’de bir araya gelen Baerbock, burada açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze’deki sivilleri korumak için daha fazlasını yapması gerektiğine işaret eden Baerbock, “Bu kadar çok sayıda masum Filistinlinin çektiği acılar, bu şekilde devam edemez.” ifadesini kullandı.

“Daha fazla insana yardım ulaştırılmalı”

Bakan Baerbock, “İnsanlara çok daha fazla yardım ulaştırılabilmesi için daha fazla insani aralara ihtiyaç var.” dedi. Baerbock, İsrail ve Filistinliler arasında iki devletli çözümden yana olduğunu bir kez daha dile getirerek, Mısır’ın Gazze Şeridi’nin güney kesimine açılan sınır kapısı Refah’a gideceğini bildirdi.

“Ateşkes için İsrail’e daha fazla baskı yapın”

Baerbock ile bir araya gelen Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Almanya’dan, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurması ve bölgeye insani yardımların girişine izin vermesi için İsrail hükümetine baskı yapmasını talep etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aşırı sağ hükümetinin, “çıkarlarına ve stratejik sömürge planlarına ulaşmak ve iktidarda kalma sürelerini uzatmak için savaşı tırmandırmayı ve uzatmayı seçtiğini” vurgulayan Maliki, ülkesinin “bazı İsrailli yetkililerin savaşın bitiminden sonrasına dair sunduğu tüm önerileri” reddettiğini kaydetti.

Filistin’i ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bir araya geldi.

“Ateşkes olmadan Gazze’nin geleceğinden söz edilemez”

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ülkesini ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile başkent Kahire’de bir araya geldi.

Gazze’nin geleceğine yönelik planlara değinen Şukri, “Ateşkese yoğunlaşmamız lazım. Ateşkes sağlanmadan Gazze’nin geleceğinden söz edilemez. Bu konuşmanın bir anlamı olması için önce ateşkesin sağlanması gerekir.” ifadesini kullandı. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş