Toplum

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde 700 Bin İşsize İş Verilecek

711 bin işsizin bulunduğu Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti, bu sene 700 bin kişiye iş vermek için çalışmalara başladı. Eyaletteki Jobcenter’lar, işsizleri özel görüşmeye davet ederek iş teklifinde bulunacak.
12 Ocak 2024
©Foto: Land NRW / Ralph Sondermann

Almanya’nın en kalabalık nüfuslu eyaleti olan Kuzey Ren Vesfalya eyaletinde bu yıl 700 bin işsizin işe başlatılması için özel bir uygulama başlatılacak.

Eyalet Çalışma Bakanı Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partili Karl-Josef Laumann tarafından başlatılan uygulamaya göre, iş ve işçi bulma kurumu 700 bin kişiyi doğrudan görüşme yapmak üzere çağıracak. Görüşmede 700 bin kişiye iş teklifleri yapılacak. Böylece, eyalette işsiz olan 700 bin işsizin işe başlamasının yolu açılmış olacak.

711 Bin İşsiz Var

Program uyarınca, Kuzey Ren Vesfalya eyaleti Çalışma Bakanlığı, eyalet çapındaki 18 Jobcenter’ın işsizlere bir mektup göndererek iş göstermesini istedi. Jobcenter’lar görüşmeye gelen işsizlere iş gösterecekler.

Kuzey Ren Vestfalya Çalışma Bakanlığının tespitlerine göre 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle 711 bin 164  kişinin işsiz olduğu eyalette 10 bine yakın vasıflı işçi açığı bulunuyor. Bu durumda, işsiz konumdaki 700 bin kişiye iş verilip verilemeyeceği de merak ediliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş