Gündem

Almanya’da Berlin ve Hamburg’da Göçmenleri Sürgün Planı Hazırlayan AfD’ye Karşı Gösteri Yapıldı

Almanya’da aşırı sağcıların milyonlarca göçmeni, göçmen kökenli Almanlar da dahil olmak üzere sürgün planı sorasında AfD’nin kapatılması için Berlin ve Hamburg’da gösteriler düzenlendi.
13 Ocak 2024

Almanya’da, Alman vatandaşı olsa da milyonlarca göçmen kökenli Alman vatandaşlarını ve göçmeni sürgün planı yapan aşırı sağ toplantılarına katılan Almanya için Alternatif (AfD) partisine karşı gösteriler düzenlendi. Gösteriler Başkent Berlin ile Hamburg kentinde yapıldı.

Başkent Berlin’de yapılan gösteri Federal Başbakanlık binası önünden hareket ederek Brandenburger Tor önünde gerçekleşti. Hamburg’da ise gösteriler AfD’nin Hamburg teşkilatının bulunduğu bina önende yapıldı.

Sürgün Önerisi Anayasaya Aykırı

Aralarında yazar Max Czollek ile birlikte Fridays for Future hareketinin önde gelen isimlerinden Luisa Neubauer’in de bulunduğu göstericiler ayrıca AfD’nin kapatılması çağrısı yaptı.

Bu arada, AfD Hamburg teşkilatı milyonlarca göçmenin sürgün edilme çağrısına katılmadığını bildirirken, 3 mensubunun toplantıya katıldığı belirlenen ana muhalefet partisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Hamburg teşkilatı da bu yöndeki çağrıları, anayasaya aykırı çağrılar olarak nitelendirdi.

AfD Yasaklansın

Berlin’deki gösteride bir konuşma yapan yazar Max Czollek Almanya’da siyasetçilerin AfD tehlikesini ciddiye almadığını gündeme getirdi ve AfD’nin yasaklanması çağrısında bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş