Gündem

Almanya’da Başbakan Scholz Göçmen Sürgünü Çağrısına Karşı Yürüdü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile birlikte Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, aşırı sağın göçmenleri sürgün çağrısına karşı yapılan gösteriye katıldı.
15 Ocak 2024

Almanya’da hafta sonunda pek çok kentte aşırı sağ tehlikesine ve aşırı sağcıların göçmenleri sürgün çağrısına karşı gösteri yapıldı. Gösteri ve yürüyüşlere binlerce kişi katıldı. Berlin Brandenburger Tor önündeki gösteriye 25 biniden fazla kişinin katıldığını açıklanırken, ülkenin Hamburg, Kiel, Duisburg, Augsburg ve Saarbrücken gibi önemli kentlerindeki gösterilerde de onbinlerce kişi aşırı sağa karşı yer adı.

Başbakan Scholz ve Baerbock Da katıldı

Berlin yakınlarındaki Potsdam kentinde yapılan gösteriye Başbakanı Olaf Scholz ile birlikte Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da katıldı. 10 binden fazla kişinin katıldığı Potsdam kentindeki gösteriyi kentin sosyal demokrat Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Schubert organize etti.

Başbakan Olaf Scholz’un hem de Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un seçim bölgesi olan Potsdam’daki gösteriye katılımı ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Baerbock “Demokrasiyi savunan, eski ve yeni faşizme karşı çıkan binlerce Potsdam sakininden biri olarak” gösteriye katıldığını bildirdi.

Başbakan Ofla Scholz da aşırı sağa karşı duruşunu ortaya koymak amacıyla “Potsdam Rengini Gösteriyor” yazılı bordo renkli bir boyun atkısı taktı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş