Almanya’da Ailelere Ödenecek 500 Euro’luk İklim Parası 2027 Yılına Kaldı

Almanya’da Ailelere Ödenecek 500 Euro’luk İklim Parası 2027 Yılına Kaldı

Almanya’da koalisyon hükümetinin vaat ettiği her aileye 500 Euro’lik iklim parası ödemesinin 2027 yılından önce gerçekleşmeyeceği açıklandı.

Almanya’da federal hükümetin giderek artan enerji fiyatlarını dengelemek amacıyla her aileye ödemeyi planladığı 500 Euro’luk iklim parasının en erken 2027 yılında ödenebileceği ortaya çıktı.

Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit konuya ilişki yaptığı açıklamada, ödeme mekanizmasının 2025 yılında gerçekleşmeyeceğini, yapılacak olan düzenlemelerin en az 3 yıl süreceğini ancak ödemelerin en geç 2027 yılında devreye girmesi gerektiğini açıkladı.

[post-refarans id=”53620″ taraf=”sol”]

2025 Yılında Ödeneceği Açıklanmıştı

Federal Maliye Bakanı Chirstian Lindner, daha önceleri teknik olarak 2025 yılında ödenebileceğini belirttiği 500 Euro’luk iklim parasının ödeme sisteminin tahminlerden daha uzun zaman alacağını bildirdi.

Hükümetin iklim parası ödemeleri ile ilgili kesin olmayan siyaseti muhalefetteki Sol Parti tarafından tepki ile karşılandı. Sol Parti hükümetin politikasını “vazgeçilen vaat” olarak tanımladı.

“Bu Politikayla Halkın Güvenini Kaybedersiniz”

Sol parti lideri Janine Wissler, Maliye Bakanı Chirsitan Lindner’in açıklamalarını “Bu haksızlıktır. Bu politikayla halka karşı tüm güveninizi kaybedersiniz.” sözleriyle eleştirirken, brüt geliri 4 bin Euro’ya kadar olan vatandaşlar için ayda 200 Euro ödenecek şekilde bir sosyal iklim parası uygulanması çağrısında bulundu.