Gündem

Avusturya’da Aşırı Sağa Karşı Yapılan Gösterilere Binlerce Kişi Katıldı

Avusturya'da, Viyana ve diğer şehirlerde binlerce insan aşırı sağcılığa karşı protesto yaptı. Viyana'daki mitinge, yağmura rağmen 10.000'den fazla kişi katıldı.
Ramazan Koç
27 Ocak 2024
Aşırı sağa karşı Viyana'da yapılan gösteriye, yağmura rağmen, binlerce kişi katıldı.

Avusturya’da, başta başkent Viyana olmak üzere pek çok şehirde aşırı sağcılığa karşı protesto gösterileri yapıldı.  Viyana’daki mitinge, yağmura rağmen 10.000’den fazla kişi katıldı.

Almanya’da geçtiğimiz haftalarda başlayan aşı sağcılık gösterilere Avusturya’da da büyük katılım oldu. Başkent Viyana’da 10 bini aşkın gösterici bir araya gelirken Inssbruck ve Salzburg’da yapılan gösterelerde de binlerce katılımcı yer aldı.

“Black Voices” ve “Fridays for Future” ile birlikte pek insan hakları ve göçmen örgütünün düzenledği gösterilerde  Almanya’daki AfD’ye karşılık aynı ideolojiye sahip Avusturya’daki Avusturya Özgürlük Partisi’nin (FPÖ) göçmenler ile ilgili politikası eleştirildi.

“Hepimiz korkuyoruz, Göçmenlerin Sürgün Meselesi Sürpriz Değil”

“Black Voices Austria”dan aynı zamanda Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Viyana Belediye Meclis Üyesi Mireille Ngosso,  Almanya’da son zamanlarda ortaya çıkan aşırı sağcı toplantılarda tartışılan göçmenlerin sürgün meselesinin sürpriz olmadığını “Bu, her zaman korktuğumuz bir şey. Avusturya’da siyah insanlar ve yabancı kökenli insanların birçoğu korkuyor.” şeklinde dile getirdikten sonra  “Bazılarımız valizlerimizi bile hazırladı veya hangi ülkeye kaçabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş