Gündem

Almanya Sığınmacılara Para Ödemesini Durduracak

Almanya’da eyalet hükümetleri Kasım ayında anlaştıkları gibi sığınmacılara nakit para ödemelerini durduracak. Bunun yerine ödeme kartları verilecek.
30 Ocak 2024
@shuttertock

Almanya, ülkedeki sığınmacılara yaptığı nakit ödemeleri kaldıracak. Nakit ödemelerin kaldırılması sonrasında, sığınmacılara harcamalarını karşılamak üzere ödeme kartı verilecek. Ödeme kartı ile sığınmacıların nakit parayı Almanya dışına göndermeleri de önlenmiş olacak.

Almanya’daki eyalet yönetimleri Kasım ayında yaptıkları anlaşmayla sığınmacılara ortak bir ödeme şeklinin yürürlüğe konulmasında anlaşmaya varmışlardı.

Haziran Ayından Sonra Sadece Kartla Ödeme Yapılacak

Yapılan anlaşmaya göre, ödeme kartları için gerekli hazırlıkların Haziran ayına kadar tamamlanması gerekiyor. Müteakip aylarda ise, nakit ödemeler tamamen durdurulacak ve ödemeler sadece ödeme kartı vasıtasıyla yapılacak. Kasım ayından bu yana ödeme kartlarının hangi fonksiyonlara sahip olacağı ve ne gibi bilgileri taşıyacağı değerlendiriliyor.

Sığınmacılara yapılan nakit ödemelerin kaldırılarak yerine ödeme kartları kullanımının getirilmesiyle eyalet hükümetleri, düzensiz göçü engellemeyi, eyaletler arasında artan sığınmacı iç göçünü durdurmayı, insan kaçakçılığını ortadan kaldırmayı ve bürokratik işlemleri de azaltarak basitleştirmeyi hedefliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş