Gündem

Almanya Federal Meclisi 2024 Bütçesini Nihayet Onayladı

Almanya’da tartışmalı bütçe nihayet meclisten geçti. Bütçeyle tarımsal dizel desteği kaldırılacak, uçak biletleri vergisi artırılacak ve vatandaşlık parası alanların ileri eğitim primleri kesilecek.
02 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’da federal hükümetin hazırladığı bütçe 2 ay gecikmeli olarak nihayet onaylandı. Yeni bütçe ile uçak biletlerine uygulanan vergi artırıldı ve vatandaşlık parası alanların işi kabul etmemesi durumunda ödemelerin kesilmesi kararı onaylandı. Ayrıca vatandaşlık parası alanların ileri eğitim primleri de artık ödenmeyecek.

Yeni Bütçe 477 Milyar Euro

Almanya Federal Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bütçe 477 Milyar Euro olarak kabul edildi. Yeni yasa, bütçe açığının 39 milyar Euro borç ile karşılanmasını öngörürken, ayrıca savunma ve ulaşım altyapı yatırımları öngörüyor.

Almanya’nın yeni bütçesine 388 milletvekili evet oyu kullandı. 279 milletvekili de karşı çıktı.

Uçak Bileti Vergisi Artırıldı

Yeni bütçede, uçak biletlerine uygulanan vergi artırıldı. Uçuş mesafesine göre değişecek olan vergi bilet başına ortalama 11 Euro 40 Cent artırıldı.

Vatandaşlık Parası Alanlar İş Almaya Zorlanacak

Koalisyon hükümetinin geçen sene yılbaşından itibaren başlayan ve çok tartışılan vatandaşlık parası ile ilgili kısıtlamalar da bütçede yer aldı. İleri eğitim için verilen primler artık ödenmeyecek. Kendilerine iş teklifi yapılanların bu işi kabul etmemeleri durumunda da ödemeleri iki ay süreyle kesilebilecek.

Tarımsal Dizel Desteği Kaldırılıyor

Yeni bütçede 1951 yılından beri uygulanan tarımsal dizel desteği yüzde 40 oranında kaldırıldı. Destek önümüzdeki 3 yılda çok az seviyeye indirilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş