Almanya’da Binlerce Kişi Filistin’e Destek İçin Yürüdü

Almanya’nın farklı kentlerinde binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Almanya’da Filistin halkıyla dayanışma amacıyla düzenlenen yürüyüşe yağmura rağmen binlerce kişi katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşe, Filistinlilerin yanı sıra Türkler, Almanlar ve diğer milletlerden kişiler de destek verdi.

Aralarında çok sayıda Alman’ın da bulunduğu binlerce kişi, başkent Berlin’deki Potsdamer Meydanı’nda Filistin’e destek gösterisi için toplandı.

“Gazze’deki soykırımı durdurun”

Çocuklardan oluşan bir grup, Gazze’de ölen çocukların durumuna dikkati çekmek için kısa bir gösteri sundu. Bazı çocuklar, gökyüzüne beyaz güvercin bırakarak Gazze’deki yaşıtlarına barış ve huzur diledi.

Göstericiler, “İsrail terör devletidir”, “Çocuk katli cinayettir”, “Filistin’e özgürlük”, “Gazze’deki soykırımı durdurun” ve “Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor” sloganları attı.

“Masum insanları öldürmeyi durdurun”

Daha sonra Schlossplatz Meydanı’na yürüyen göstericiler, Filistin bayraklarıyla “Masum insanları öldürmeyi durdurun”, “Başbakan Scholz, Dışişleri Bakanı Baerbock ne zaman kana doyacaksınız?”, “Alman politikacılar Filistin’e sessiz, sağır ve kör”, “Gazze’de işgale son verin” ve “Çocukların toplu mezarları üzerine kutsal topraklar inşa edemezsiniz” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Çocukların öldürülmesi korkunç

Gösteriye katılan David Kusel, yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin “Gazze’de devam eden soykırımının” kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi. Gazze’nin bombalanmasını ve çocukların öldürülmesini “korkunç” olarak niteleyen Kusel, “Geceleri enkazda yatan ve yavaş yavaş ölen insanları hayal ederek zorlukla uyuyabiliyorum. İstatistiklerde hala görünmeyen sayısız ölü var.” dedi.

Gazze’de derhal ateşkesin sağlanmasını istediğini dile getiren Kusel, Gazze Şeridi’ne insani yardım malzemelerin ulaştırılması, ardından da Filistin ve İsrail arasında iki devletli çözümün sağlanması gerektiğini belirtti.

Batılı ülkeler eleştirildi

Almanya’nın Köln kentinde de Filistin halkıyla dayanışma amacıyla miting gerçekleştirildi. Burada yapılan konuşmalarda ve atılan sloganlarda İsrail hükümetinin Filistin halkına uyguladığı zulüm anlatıldı ve bu zulme sessiz kalıp İsrail’i destekleyen Batılı ülkeler eleştirildi.

Mitinge katılan Ersin Sedefoğlu, İsrail hükümetini eleştirdi. Filistin halkının haklı ve meşru bir savaş yürüttüğünü dile getiren Sedefoğlu, “Yıllardır toprakları işgal edilmiş durumda. Biz ezilen Filistin halkının yanındayız.” dedi.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

“Sesimizi duyurmak istiyoruz”

Mitinge katılmak için Bonn’dan gelen ve isminin Sirus olduğunu söyleyen gösterici, “Batı Şeria’da İsrail işgaline uğrayan insanlar için sesimizi duyurmak istiyoruz ve bu benim için insani açıdan önemli bir şey. Orada suç işleniyor ve oradaki insanlar her gün eziliyor ve işgal altında yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteriye, Filistinlilerin yanı sıra Türkler, Almanlar ve diğer ülke vatandaşları da katıldı. (aa,c)