Gündem

Avrupa’da SUV Araçların Şehir İçi Park Ücretlerine Büyük Zam Yolda

Paris’te şehir içi parklarda SUV araçlar için saatlik park ücreti 18 Euro’ya çıktı. SUV araç parkının artırılmasını Almanya’nın Hannover ve Münih kentleri de planlıyor.
05 Şubat 2024
Paris'te SUV araç sahipleri bundan sonra saati 18 Euro park ücreti ödeyecek.

Fransa’nın başkenti Paris bundan sonra şehir merkezinde park edecek olan SUV araçlardan saat başına 18 Euro’luk park ücreti alacak. Dış mahallelerdeki parklarda ise sat başı ücreti 12 Euro oldu. Bu yerlerde oturanlarla işyeri sahipleri ve işçiler ise eski tarifeden ödeme yapacak.

Hannover ve Münih de SUV Park Ücretini Artıracak

Paris’te halk oylaması ile SUV park ücretlerinin artırılmasının Avrupa’nın diğer şehirlerine de yayılması bekleniyor.

Almanya’nın Hamburg ve Münih kentleri SUV park ücretlerinin artırılması için şimdiden  çalışma başlattı. Münih belediyesinin park ücretlerini artırma yetkisi bulunmadığı için, eyalet hükümetinin kararı bekleniyor.

Hannover saati 7,80 Euro Yapacak

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay kent merkezinde şu anda saati 2,60 Euro olan SUV park ücretinin ileride saati 7 Euro 80 Cent olabileceğini bildirdi.

Paris’te yapılan halk oylamasında 1 milyon 300 bin seçmenden sadece 78 bin kişi oy kullandı. Böylece katılım oranı sadece yüzde 5.7 oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş