Gündem

Almanya Şirketlere Uygulanan Dayanışma Vergisini Kaldırmayı Planlıyor

Almanya’da sosyal yardımları kesme planlaması yapan federal hükümet şirketlerin ödediği dayanışma vergisini kaldırma planı yapıyor.
05 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’da hükümet sosyal yardımları kısma planları yaparken aynı zamanda büyük şirketlerin verdiği yüzde 5,5 oranındaki dayanışma vergisini (Solidaritätszuschlag) kaldırmayı planlıyor.

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, Alman ekonomisinin dünya çapında rekabet edebilir duruma gelebilmesi için dayanışma vergisinin iptal edilerek şirketler üzerinde önemli bir yükün kaldırılabileceğini söyledi.

Oluşacak Finansman Boşluğu Nasıl Doldurulacak Bilinmiyor

Finansal sıkıntılar yaşayan hükümetin özellikle sosyal alanlarda tasarruf yolunu tercih etmesine rağmen şirketlerin dayanışma vergisinin kaldırılma sonrasında oluşacak olan finansman boşluğunun nasıl doldurulacağının ise henüz planlanmadığı bildirildi.

Bu arada, dayanışma vergisinin kaldırılmasına, bunun karşılığında özel bir ekonomik fon oluşturulmasını öneren Yeşiller de olumlu bakıyor.

Dayanışma Vergisini Kaldırılmasına Yeşiller De Olumlu Bakıyor

Yeşiller Partisinden Ekonomi Bakanı Robert Habeck, dayanışma vergisinin kaldırılması taraftarı olduğunu ancak bunun yerine özeli bir fon oluşturulması gerektiğini söyledi.

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ise özel fon oluşturulmasına karşı çıkıyor. Lindner, bu fonun borçlanarak finanse edilebilecek olması sebebiyle maliyetinin ağır olacağını, dolayısıyla karşı çıkacağını bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş