Gündem

Lufthansa’dan Greve Kararı: Uçuşların Yüzde 90’ı İptal

Almanya'da hava yolu şirketi Lufthansa'nın yer hizmetleri çalışanlarının, ücret konusundaki anlaşmazlık nedeniyle 7 Şubat'ta uyarı grevi düzenleyeceği bildirildi.
05 Şubat 2024
Lufthansa'dan Greve Kararı: Uçuşların Yüzde 90'ı İptal @shutterstock

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Verdi Sendikasının yer personeline Çarşamba günü uyarı grevine gitme çağrısı nedeniyle uçuşların yüzde 90’ı iptal edilecek.

Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Berlin, Hamburg, Düsseldorf, Münih ve Frankfurt havalimanlarındaki Lufthansa çalışanlarına grev çağrısı yapıldı.

100 binden fazla yolcu etkilenecek

Açıklamada, “Lufthansa ve iştiraklerinin uçuş programının yüzde 80 ila 90’ının askıya alınacağını varsayıyoruz.” ifadesi yer aldı. Uyarı grevinin, çarşamba yerel saatle 04.00’te başlayacağı ve perşembe günü saat 07.10’a kadar süreceği belirtildi. Lufthansa da 100 binden fazla yolcunun grevden etkilenebileceğini duyurdu.

Çalışanlar 3 bin euroluk ikramiye talep ediyor

Lufthansa, Lufthansa Teknik ve Lufthansa Kargo’daki yaklaşık 25 bin çalışan için ücret görüşmeleri devam ediyor. Sendika yüzde 12,5’lik ücret artışı talep ediyor. Buna ek olarak, çalışanlara yüksek enflasyonun telafisi için 3 bin euroluk ikramiye verilmesi isteniyor. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş