Gündem

“Türkiye ve Suriye’deki Depremzedeler İçin İnsanî Yardım İhtiyacı Hâlâ Devam Ediyor”

Hasene yardım derneği, bir yıl önce yaşanan deprem felaketinde mağdur olan depremzedelerin, Türkiye’de yeniden inşa çalışmalarının sürmesine rağmen hâlâ insanî yardımlara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.
05 Şubat 2024
@aa

1 yıl önce Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremde mağdur olanların ihtiyaçlarının hâlâ devam ettiği bildirildi. Hasene insanî yardım derneği Başkanı Bekir Altaş depremin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Türkiye ve Suriye’nin bazı bölgelerinde meydana gelen yıkıcı depremin ardından yaşanan felaket durumu henüz sona ermiş değil. Pek çok insan hâlâ derme çatma barınaklarda yaşamakta ve acil insani yardıma ihtiyaç duymaktadır.” dedi.

Hâlâ İnsanî Yardıma İhtiyaç Var

Bu arada Hasene International tarafından yayımlanan deprem raporunda, pek çok insanın hâlâ acil durum barınaklarında yaşamak zorunda kaldığı, Türkiye’de yeniden yapılanma çalışmalarının devam etmesine rağmen depremzedelerin çoğunun ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntılar yaşandığı gündeme getirildi.

Uluslararası Topluma Yardıma Devam Çağrısı

Hasene’nin 12 ay boyunca bölgedeki çalışmalarını da derleyen raporda, yardımların niteliği, hangi önlemlerin en acil olduğu ve felaketin henüz sona ermediği konusunda da bilgilere de yer verilirken, uluslararası topluma, depremin devam eden etkilerini, bölge halkı ve bölge için uzun vadeli riskleri gözden kaçırmama çağrısı yapıldı.

Rapora atıfta bulunan Hasene Başkanı Bekir Altaş, “Deprem felaketinin ilk gününden bu yana Hasene olarak sahadayız. İnsanlara barınma imkânı sağlıyor; sıcak yemek, taze gıda ve diğer günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yardımlarımızla insanların acılarını bir nebze olsun hafifletebiliyoruz, ancak genel durum hâlâ iç karartıcı.” değerlendirmesinde bulundu.

Başka Sorunlar Depremzedeleri Unutturmamalı

Depremzedelerin hâlâ insani yardıma ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Bekir Altaş şu değerlendirmede bulundu:

“Depremzedeler, soğuk mevsimlerde çadırlarda şiddetli yağış ve soğuğa karşı, sıcak mevsimlerde ise sıcağa ve haşerelere karşı mücadele ediyorlar. Bakıma muhtaç kadın, çocuk ve yaşlıların durumu özellikle çok kritik. Birbiri ardına felaketlerle karşı karşıya kalan bu insanların, dünyadaki diğer sorunların gölgesinde unutulmaması gerekir. Bu nedenle herkesi bu insanlara yardım ve bağışlarla destek olmaya çağırıyoruz.”

Bu arada, Hasene tarafından deprem ile ilgili bir belgesel de hazırlandı. Belgesel Hasene’nin sosyal medya hesaplarından yayımlanacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş