Fransa’nın Başkenti Paris’te Maide-i Kur’an Coşkusu

İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) Paris Bölgesi, 4 Şubat Pazar günü Sarcelles şehrinde ’Maide-i Kur’an’’ programı düzenledi. Programa binlerce kişi katıldı.

Mine Çelik

İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) Paris Bölgesi’nin organize ettiği “Maide-i Kur’an” programı 4 Şubat Pazar günü Sarcelles şehrinde düzenlendi. IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, programa onur konuğu olarak katıldı.

Fransa’da geleneksel olarak yapılan fakat pandemi sürecinde ara verilen “Maide-i Kur’an” programı yeniden yapıldı. Dünyaca ünlü Kur’an okuyucularının katılımıyla gerçekleşen programa binlerce kişi katıldı.

[post-refarans id=”21432″ taraf=”sol”]

Dünyaca ünlü hafızlar katıldı

Kurra Hafız Rıdvan Anjum tarafından yapılan açılış tilavetiyle başlayan program, CIMG İDF-Paris Bölge başkanı Erol Şenol konuşmasıyla devam etti. Uzun bir aradan sonra programın tekrar yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyleyen Şenol, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

IGMG ihsan sohbetleri sorumlusu Ali Börek’in sunumuyla gerçekleştirilen ‘Maide-i Kur’an’ programına, Türkiye’den Osman Bostancı, Uğur Ayvaz ve Bangladeş’ten ise Ahmet Yusuf Al-Azhari katıldı. Dünyaca ünlü Kurra Hafızların tilavetleri katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Programa Türkiye’den katılan Dursun Ali Erzincanlı, şiir dinletisi gerçekleştirdi.

‘’Kur’an’ı anlatmanın en büyük müessir gücü Kur’an’ı yaşamaktır’’

Programın onur konuğu olarak katılan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Kur’an’ın hayatımızdaki yeri ile ilgili konuşma yaptı. ‘’Kur’an’ı anlatmanın en büyük müessir gücü Kur’an’ı yaşamaktır’’ diyen Genel Başkan, Kur’an’ı anlamanın, anlatmanın ve yaşamanın öneminden bahsetti. Kur’an’ın özgürlük adına yakıldığı eylemleri şiddetle kınadığını söyleyen Ergün, Kur’an’ı anlatma ve yaşama noktasında Müslümanların mesul olduğunu söyledi.

Umre çekilişi yapıldı

Program, CIMG İDF Paris Bölge İrşad ve Hacc Umre Başkanı Mehmet Şahin’in Umre çekilişiyle sona erdi. Beauvais’den programa katılan Adem Atak’a çekiliş sonrası Umre hediyesi verildi.

Hasene’nin faaliyetleri hakkında bilgi verildi

Programı ardından Genel Başkan Kemal Ergün, fuar açılışı da gerçekleştirdi. Katılımcılar, Eğitim ve Hasene Fuarını gezerek Hasene yardım derneğinin yapmış dünya genelinde yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi aldı. Programa katılanlara anasınıfından başlayarak yetişkinleri de kapsayan IGMG Eğitim Sistemi hakkında da bilgi verildi.