Gündem

Almanya Kredi Değerlendirme Şirketi Schufa’nın Yetkilerini Kısıtlayacak

Almanya’da tüketiciyi korumak için Schufa ve benzeri şirketlerin kullandıkları kişisel verilere sınırlandırma getirilecek. Ayrıca tüketicilere verilen kredi puanlarının sebebi da açıklanacak.
09 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’da kişilerle şirketlerin kredi alabilirliklerini değerlendiren Schufa ve benzeri şirketlerin yetkilerini kısıtlayacak. Kredi alabilirlik için kullanılan kişisel veriler sınırlandırılacak. Özellikle kişinin sağlık, cinsel ve siyasal eğilimleri ile ilgili bilgiler bundan sonra kullanılamayacak.

Almanya hükümeti tüketici haklarını daha da güçlendirmeyi planlayan bir kanun tasarısı hazırlıyor. Federal Tüketiciyi Koruma Bakanı Steffi Lemke’ye (Yeşiller) göre yeni yasayla kişilerin ikamet adreslerinin bulunduğu bölgenin posta koduna göre de kredi değerlendirmesi yapılamayacak.

Tüketiciye verilen Kredi Puanının sebebi açıklanacak

Yasa tasarısına göre, kredi değerlendirme şirketleri tüketicilere verdikleri puanları neye göre verdiklerini ve ayrıca bu verileri kimlerle paylaştığını da tüketicilere bildirmek zorunda olacak.

Kişiler verilerin bilimsel veya istatistik amaçlı toplanıp kullanılması için de bu bilgileri işlemek için denetleyici bir makam iletişime geçmesi gerekecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş