Anvers Huzur Camii’nde Binlerce Genç Sabah Namazında Buluştu

Belçika’nın Anvers kentindeki Huzur Camii’nde düzenlenen “Bin Kişi ile Sabah Namazı Buluşması” etkinliğine, büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşan binlerce kişi katıldı.

Ali Avcı

4 Şubat Pazar günü Belçika’nın Anvers kentindeki Huzur Camii’nde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde ülkenin dört bir yanından gelen gençler sabah namazını eda etti.

[post-refarans id=”54243″ taraf=”sol”]

Yasin-i Şerif okumasıyla başlayan programın ezanını ve müezzinliğini 34. Avrupa Kur’an-ı Kerîm Tilavet Yarışmasının küçükler kategorisinde ikinci olan hafızlık öğrencisi Bedirhan Şahin yaptı. Türkiye’den konuk olarak katılan Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Kurra Hafız Fatih Kaya, sabah namazını kıldırdıktan sonra Kur’an ziyafeti verdi. Kaya, ayrıca zikir ve kasideler de okudu.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Yardımcısı ve Eğitim Başkanı Abdulhalim İnam, Belçika İslam Federasyonu (BİF) Başkanı Muhammed Ünal ve BİF Gençlik Teşkilat Başkanı Hakan Emin Yıldırım da sabah namazı buluşmasına katılarak konuşmalar yaptılar.

IGMG Genel Bakan Yardımcısı İnam, “Unutmayalım ki: Gâyesi olmayanın hedefi olmaz. Hedefi olmayanın dâvâsı olmaz. Dâvâsı olmayanının derdi olmaz. Derdi olmayanın fedâkârlığı olmaz. Fedâkârlığı olmayanın kurtuluşu olmaz. Rabbim işlerinizi bereketli eylesin. Bu sabahın nurunda yeni ümitler ve ufuklara ulaşmayı bize ve size nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

Dua ile son bulan programın ardından ev sahibi BİF Anvers-Zuid Teşkilatı, gençlere çorba ikramında bulundu.