Toplum

Yüzlerce Genç Brühl Camiinde Sabah Namazında Buluştu

Yüzlerce genç, Almanya’nın Köln kenti yakınlarındaki IGMG Brühl Camiinde sabah namazı için bir araya geldi.
İskender Güngör
08 Ocak 2024

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Köln Bölge Başkanlığı yılın ilk Pazar günü yüzlerce genci sabah namazında bir araya getirdi.

Köln kenti yakınlarındaki IGMG Brühl Camiinde sabah namazı için buluşan 500’den fazla genç, namaz kıldıktan sonra dünya mazlumları için yapıla Rıdvan duasına katıldı.

Sabah namaz öncesinde 6 genç Yasin-i Şerifi ezberden okudu. Sabah namazını da yine gençlerden birisi kıldırdı.

IGMG Köln Bölge başkanı Ali Bozkurt, her ayın ilk Pazar günü gençlerle birlikte toplu sabah namazı kıldıklarını, yılın ilk Pazar gününü de Brühl camiinde idrak ettiklerini bildirdi.

Gençlerle birlikte namaza ve duaya katılan IGMG Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri de cemaati ve gençleri selamladı. Özellikle sabah namazına gelen gençlere teşekkür eden İleri “Allahım, yeryüzündeki tüm hastalara darda olanlara mazlumlara yardım et. Savaş bölgelerindeki ateşi söndür. Kardeşlerimize yardım eyle diye dua ediyoruz.” dedi.

“Cami Büyük Dediler Ama Daha Büyük Olması Gerektiği Ortaya Çıktı”

Cami yönetiminden Hasan Güngör de, yeni inşa edilen caminin büyük bir cami olarak inşa edilmesinin eleştirildiğini, ancak bugün 500 genci misafir ettiklerini, aslında camiin biraz daha büyük inşa edilmesi gerektiğinin ortaya çıktığını bildirdi.

Brühl camii yönetimi namaz sonrasında, namaza ve duaya katılan gençlere sıcak çorba ikramı yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş