Gündem

Bavyera Başbakanı Söder Tehdit Etti: “Almanya’yı Terkederiz”

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, Almanya’nın Bavyera olmadan iflas edeceğini gerekirse Almanya’dan ayrılabileceğini söyledi.
15 Şubat 2024
Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Almanya'dan ayrılma tehditinde bulundu.

Almanya’nın güneyindeki Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, eyaleti Federal Almanya’dan ayırmakla tehdit etti.

“Bavyera Olmazsa Almanya İflas Eder”

Özellikle seçim sistemini ve mevcut federal hükümeti sert bir dille eleştiren Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, “Bavyera eyaleti olmadan Federal Almanya iflas eder.” ifadesini kullandı ve Almanya’nın Bavyera olmadan işe yaramayacağını ama Bavyera’nın Almanya olmadan daha da ileri gideceğini söyledi.

“Yeşiller Şanslarını Kaçırdı, Yoldan Çekilsinler”

Markus Söder, Siyasi Kül Çarşambası konuşmasında özellikle Yeşiller Partisini de hedef aldı. Söder “Habeck, Baerbock ve Bayan Lang’in artık istirahate çekilmeye ihtiyaçları var.” sözlerinden sonra, gelecekteki bir hükümet hedefinde Yeşiller’in yer almayacağını bildirdi. Söder, Yeşiller’in ne Bavyera’da ne de Berlin’de hükümette yer alabilme yeteneğine sahip olmadığını ileri sürerek “Siz şansını kaçırdınız ve artık yoldan çekilin.” çağrısında bulundu.

“Bavyera’yı İstemiyorsanız Bırakın Ayrılalım”

Konuşmasına “Eğer Bavyera olarak bizi istemiyorsanız bizi bize bırakın” diyerek Bavyera vurgusu yapan Söder ayrıca Bavyera geleneklerinin de korunacağını söyledi. Söder bunu selamlaşma ve Bavyera yiyecekleri ile örneklendirdi.

“Yeşiller, sosyal ve hür demokratlar ‘Tachchen, Moin moin, Hallöchen’ diye selam verirler. Ama biz de, ‘Servus, Grüß Gott’ şeklinde selam verilir.” diyen Söder, Federal hükümetin tarım politikalarını da espirili bir şekilde eleştirdi. “Schweinsbraten, Schäufele, Weißwurst veya Nürnberger Rostbratwürste” neredeyse anayasamız değerindedir. Hep var olacaktır.” ifadelerini kullanan Söder, “Berlin’de bir sığırcık olmaktansa Bavyera’da bir tosun olurum.” eleştirisinde bulundu.

Bavyera Kazandığını Diğer Eyaletlere Gönderiyor

Bavyera eyaleti 2022 yılında, Almanya’nın geliri az olan diğer eyaletlerine toplam 10 Milyar Euro (9 milyar 864 milyon 59 bin €) ödeme yaptı. Bavyera’dan sonra diğer eyaletlere ödeme en fazla ödeme yapan eyalet ise Baden-Württemberg oldu. Baden-Württemberg diğer eyaletlere 4 milyar 475 milyon Euro (4 milyar 472 milyon 91 bin €) ödeme yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş