Gündem

Almanya, “Gazze’de İnsani Ara” Çağrısını Yineledi

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Gazze'nin Refah bölgesindeki durumun giderek endişe verici bir hal aldığını vurgulayarak, "Gazze'de insani ara verilmesi" çağrısını tekrarladı.
16 Şubat 2024
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock @aa

Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah’a sığınan 1 milyondan fazla insan için güvenli alanlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Gazze’de insani ara verilmesi gerektiğini belirtti.

Gündem | 14 Şubat 2024 Almanya’dan İsrail’e Tepki: Gazze’nin Boşaltılması Meşru Müdafaa Hakkı Değil  14 Şubat 2024

Baerbock, 60. Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya’nın, İsrail’in Hamas’a karşı meşru müdafaa hakkını desteklediğini ancak Tel Aviv’den de uluslararası hukuka uymasını beklediğini söyledi. Yiyecek, içecek ve tıbbi bakımın bulunmayan bir yerin güvenli olmadığını belirten Baerbock, “Her şeyden önce insani bir araya ihtiyaç var.” dedi.

“İnsanların gidecek yeri kalmadı”

Baerbock, Refah’ın tam Mısır sınırında olduğuna dikkati çekerek, “Dolayısıyla insanlar daha fazla güneye gidemezler, başka bir yöne gidemezler çünkü diğer tarafta deniz ve İsrail sınırı var.” ifadesini kullandı.

İsrail’de yaptığı son görüşmelere atıfta bulunan Baerbock, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de dahil birçok aktörle Refah konusunu görüştüğünü aktardı.

“Güvenli alanlara ihtiyacımız var”

Baerbock, “Refah’a sığınan 1 milyondan fazla insan için güvenli alanlara ihtiyacımız var. Sadece güvenli kaçış koridorlarına değil uzun vadede gerekli altyapıya sahip güvenli yerlere de ihtiyacımız var.” diye konuştu. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş