Gündem

Almanya’da Telefonda Yeni Dolandırıcılık: E-SIM Kartlarını Çalıyorlar

Almanya’da dolandırıcılar şimdi de E-SIM kartlarını kopyalamaya başladı. Dolandırıcılar böylece tüm banka hesaplarının yanı sıra sosal medya hesaplarını da kontrol edebiliyor.
19 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’da dolandırıcıların telefon dolandırıcılığında yeni bir yola başvurdukları ortaya çıktı. Dolandırıcılar, hedeflerine aldıkları kişilerin telefonlarının E-SIM kartlarını kopyalıyor. E-SIM kartlarının kopyalanması sonrasında ise, ilgili kişinin tüm banka hesapları ile sosyal medaya ve e-mail hesapları ele geçirilebiliyor.

Aşağı Saksonya Eyalet Emniyet Genel Müdürlüğü (Landeskriminalamt, LKA) yaptığı uyarıda, telefon sahilerinin hiç bir şekilde kendilerinden telefonda istenen kişisel bilgilerle her hangi bir şifre ya da kodu vermemelerini, bu konuda sorulan sorulara „evet“ (Ja) cevabı vermemeleri uyarısını yaptı.

Şimdi E-SIM Kartlarını Çalıyorlar

Yapılan uyarıda son olarak telefonların E-SIM kartlarının kopyalandığı, böylece, mağdurların banka hesapları ile, sosyal medya ve e-mail hesaplarının da dolandırıcıların eline geçtiği bildirildi.

Dolandırıcılar Paket Servisi Adına Kod Gönderiyorlar

Daha önceleri SIM-Kopyalama şeklinde yapılan bu dolandırıcılığın şimdi E-SIM kartlarının kopyalanmasına dönüştüğünü uyarısında bulunan Aşağı Saksonya Eyaleti Emniyet Genel Müdürlüğü, kendilerinin takip ettiği bir olayda, dolandırılacıların bir paket servisini taklid ederek mağdurdan telefonuna gelen kodu söylemesini istediğini bildirdi.

Dolandırıcılar mağdurun telefonuna gelen kodu öğrendikten sonra, mobil telefon sağlayıcıdaki hesaba erişerek, E-SIM kartı siparişi verdi. E-SIM kartı ile de, mağdurun bu telefon numarası ile işlem yaptığı banka hesapları da dahil tüm elektronik hesaplarını ele geçirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş