Alman Ekonomisi Zor Durumda: Reform Paketi Tartışılıyor

Alman Ekonomisi Zor Durumda: Reform Paketi Tartışılıyor

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Alman ekonomisinin zor durumda olduğunu belirtti.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, yıllık ekonomi raporunun sunumunda, toparlanmanın beklenenden daha yavaş olduğunu ve büyüme tahmininin %1,3’ten %0,2’ye düşürüldüğünü açıkladı. Habeck, istikrarsız dünya ekonomisi ve zayıf ticaretin Almanya’yı olumsuz etkilediğini, yüksek faiz oranlarının ise inşaat sektörünü zayıflattığını vurguladı.

Almanya’nın yapısal sorunları olduğunu ve en büyük problemin çalışma gücü eksikliği olduğunu da dile getiren Habeck, çözüm olarak kadınların ve yaşlıların daha fazla çalışmasını teşvik etmeyi ve mültecileri işgücüne entegre etmeyi önerdi.

[post-refarans id=”53355″ taraf=”sol”]

Ukrayna’daki savaşın da ekonomiyi zorladığını ancak enerji arzının güvenli olduğunu ve fiyatların düştüğünü belirten Habeck, enflasyonun kontrol altında olduğunu ve işsizliğin rekor seviyede düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

Maliye Bakanı Christian Lindner ise Almanya’nın rekabet gücünün zayıfladığını ve ekonomide bir “dönüşüm”e ihtiyaç olduğunu savundu. Büyüme Fırsatı Yasası’nın gerekli olduğunu ve kurumlar vergisi reformuna açık olduğunu belirten Lindner, muhalefet partilerini de sürece dahil olmaya çağırdı.