Gündem

Stokholm Camii’ne Yazılı Saldırı: “Müslümanları Öldürün”

Stokholm Camii’ne iki haftada ikinci saldırı yapıldı. Saldırganlar camları kırdı ve caminin duvarına “Müslümanları öldürün” yazdı.
23 Şubat 2024

İsveç’in başkenti Stokholm’de geçen hafta da saldırıya uğrayan Södermalm Camii’nin bu kez camları kırılarak duvarlarına Nazi sembolü gamalı haç işareti çizildi. Saldırganlar ayrıca caminin duvarına “Müslümanları öldürün” yazdı.

Stokholm İslam Birliği sözcüsü Mohamed Amin birkaç kez saldırıların hedefi haline gelen camiin korunmasını istedi ve ülkedeki İslamofobik saldrılara karşı acil önlemler alınmasını gerektiğini söyledi.

Gündem | 16 Haziran 2022 Almanya’daki Cami Saldırıları Mercek Altında 16 Haziran 2022

Stokholm İslam Birliği de bir açıklama yaparak siyasetçilerle hükümetin ülkedeki Müslüman karşıtı ırkçı saldırılara ve Müslümanları hedef alan nefret suçlarına karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

“İsveç’te camilere karşı yapılan tehditler arttı. Bu saldırı ve tehditlerin medya ve siyasi söylemlerdeki Müslüman karşıtı ırkçılığa dayandığı ortadadır.” ifadeleri kullanılan açıklamada, Müslüman toplumunun güvenliğinin siyasi gündemin üst sıralarında yer alması istendi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş