Gündem

Raed Saleh: “İslam Düşmanlığı İle Mücadele Anayasal Görev Olmalı”

SPD Berlin Başkanı Raed Saleh İslam düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadelenin anayasaya dahil edilmesini istedi.
26 Şubat 2024
@spd.berlin

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclis Grubu ve Parti Eyalet Başkanı Raed Saleh, antisemitizme karşı mücadelenin yanı sıra İslam düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadelenin de eyalet anayasasında yer almasını istedi.

“Berlin Kendimizi Evimizde Hissedebileceğimiz Bir Şehir”

Berlin eyalet hükümetini oluşturan koalisyonunun, eyalet anayasasında antisemitizmle mücadelenin bir devlet hedefi olarak yer almasını görüşecek olan komisyona da katılacağını bildiren Raed Saleh, Berlin’i “Birçok dinin şehri, kimin kime inandığının ya da sizin inanıp inanmadığınızın önemli olmadığı, ikinci, beşinci ya da onuncu kuşakta kendinizi evinizde hissedebileceğiniz bir şehir.” olarak tanımladı.

islamiq.de yer alan habere göre Saleh “Yahudi düşmanlığına, İslam düşmanlığına ve ırkçılığa müsaade edemeyiz. O halde Berlin’de değil de hangi yerde bunların anayasal ilke olarak kabul edilmesi gerekecek?” ifadelerini kullandı.

İslam ve Yahudi Düşmanlığı Arttı

7 Ekim’den sonra Yahudi inancına mensup kişilere yönelik suç ve hakaretlerin sayısının artmasını “Berlin’de bu bizim için kabul edilemez” şeklinde eleştiren SPD Berin Başkanı ayrıca “İslam düşmanlığı toplumumuzun günlük yaşamın bir parçası oldu. Her gün Müslümanlara yönelik saldırı haberleri duyuyoruz. Ve sürekli yapısal ırkçılığı duyuyoruz.” diyerek de İslam düşmanlığına dikkat çekti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş