Gündem

Saldırılar Bitmiyor: Almanya’da Camiye Yine Çirkin Saldırı

Phillipsburg kasabasındaki IGMG camisinin duvarına gamalı haç ile birlikte İslam karşıtı çirkin slogan yazıldı.
26 Şubat 2024
Phillipsburg IGMG camisinin duvarına gamalı haç ile birlikte İslam karşıtı çirkin slogan yazıldı.

Almanya’da camilere karşı yapılan saldırılar çeşitli şekillerde devam ediyor. Son olarak İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Phillipsburg Camii İslamofobik bir saldırıya uğradı.

Henüz kimlikleri tespit edilemeyen kişiler caminin dış cephesinde geniş bir alana gamalı haç çizdi ve çirkin ifadelerle İslam’a hakaret etti.

Çirkin saldırıyı caminin cemaati sabah namazı sonrasında fark etti. Cami yönetimi durumu polise bildirerek şikayette bulundu.

Polis soruşturmayı sürdürürken IGMG Phillipsburg Camii Başkanı İlhami Demiral, bu çirkini saldırının bir an önce aydınlatılmasını, fail veya faillerin hesap vermesini istediklerini bildirdi.

Ekim ayından bu yana Müslümanlara yönelik saldırılar arttı

Ortadoğu’da Ekim ayı başından itibaren başlayan çatışmalar sebebiyle Almanya’da Müslümanlara karşı işlenen İslamofobik suçlarda endişe verici bir artış oldu. Gerek kişisel saldırılar gerekse camilere karşı yapılan kundaklama ve tehdit mesajları gönderilmesinin yanında, cami duvarlarına gamalı haç ve nefret ifadeleri yazıldı.

Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırıların sayısı da yeniden arttı. 2023’ün ilk dokuz ayında önceki yıla göre daha fazla saldırı kaydedildi. Polis toplamda 686 İslamofobik saldırı kaydetti. Federal hükümet şu ana kadar Temmuz ve Eylül ayları arasında Müslümanlara karşı 271 İslamofobik suç işlendiğini bildirdi. İslamofobik suçlar arasında camilere karşı 20 saldırı da bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş