Almanya’da Hükümet Krizi: “Koalisyonu Yıkmak İstiyorlar”

Almanya’da Hükümet Krizi: “Koalisyonu Yıkmak İstiyorlar”

Almanya’da koalisyon ortakları hür demokratlarla Yeşiller arasında hükümet krizi patlak verdi. FDP, Yeşilleri hükümeti yıkmak istemekle suçladı.

Almanya’da bütçe krizi şimdi de koalisyonu yıkma tartışmasına dönüştü. Hükümet ortaklarından Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Christian Lindner koalisyon ortağı Yeşiller’i hükümeti yıkmak istemekle suçladı.

Brezilya’nın São Paulo’da (Brezilya) G20 maliye bakanları toplantısına katılan Lindner, Yeşiller’in koalisyonu yıkma yönünde çağrılarda bulunduğunu, bu durumun Başbakan Scholz’a sakin bir şekilde iletilmesi gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Lindner Yeşiller’in bütçe borçlanma frenini delmenin yollarının arandığı bir toplantı yapılması çağrısı üzerine dile getirdiği tepkisinde, “Borçlanma freninin uygulanacağı koalisyon sözleşmesinde de yer aldığı hâlde Yeşiller’in bu kararı delmeye çalışması koalisyonun yıkılması çağrısıdır.” ifadelerini kullandı.

Lindner, “Yeşiller koalisyon sözleşmesine artık buna kalmak istemiyorsa bunu açıkça söylemeli ve sonuçlarına da katlanmalıdır.” uyarısında bulundu.