Gündem

AB, Apple’a 2 Milyara Yakın Ceza Kesti

Spotify şirketinin şikayetini değerlendiren AB Komisyonu, müzik pazarındaki hâkimiyetini kötüye kullandığı gerekçesi ile Apple’a 1 milyar 800 Euro ceza kesti.
04 Mart 2024
@shutterstock

Avrupa Birliği Komisyonu, iPhone üreticisi Amerikalı Apple şirketine yaklaşık 2 milyar dolara (1 milyar 800 Euro) yakın ceza kesti.

İsveç müzik yayını hizmeti Spotify’ın şikayeti üzerine başlatılan uzun bir soruşturmayı tamamlayan Avrupa Birliği, Apple’ın müzik yayını pazarındaki konumunu kötüye kullandığını tespit etti.

Apple, uygulama geliştiricilerine, Apple kullanıcılarını diğer ve daha ucuz müzik aboneliği hizmetleri hakkında bilgilendirmelerini engelleyen kısıtlamalar getirmişti. Komisyon, “Bu, AB antitröst kurallarına göre yasa dışıdır” diyerek Apple’a ceza kesti.

AB Komisyonu, Apple’ın antitröst yasasını, App Store uygulama mağazası aracılığıyla iPhone ve iPad kullanıcılarına müzik akışı uygulamaları satmak için pazardaki hâkim konumunu kötüye kullanmakla suçlandı. Apple, sattığı uygulamaların bedellerinin yüzde 30 ya da 15’ini elinde tutuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş