Almanya’da Radar Maratonu Başlıyor: Ne Zaman ve Nerede Dikkatli Olmalı?

Almanya’da Radar Maratonu Başlıyor: Ne Zaman ve Nerede Dikkatli Olmalı?

Almanya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da ülke genelinde radarlı hız kontrolü yapılacak. “Radar Maratonu” olarak adlandırılan bu uygulama 15 Nisan’da başlayacak ve yedi gün sürecek.

Almanya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da ülke genelinde radarlı hız kontrolü yapılacak. “Radar Maratonu” olarak adlandırılıan bu uygulama 15 – 21 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihlerde, sürücülerin özellikle dikkatli olması tavsiye ediliyor. Bazı noktalarda ise özel dikkat gerekiyor.

zirve gün 19 nisan

Radar Haftasının zirve günü ise 19 Nisan 2024 Cuma günü olarak belirtildi. O gün, sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar asıl “Radar Maratonu” düzenleniyor ve hem polis hem belediyenin hız kontrolleri güçlerini birleştirilerek aynı zaman diliminde devrede oluyor.

bu noktalara dikkat etmek önemli

Radar maratonu sırasında para cezasını mümkün olduğunca düşük tutmak için, sürücülerin radarların tolerans sınırına dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle şu noktalarda vatandaşlara dikkatli olmaları tavsiye ediliyor:

  • Kaza yoğunluk noktaları
  • Özel tehlike durumu olan bölgeler (örneğin okullar veya huzur evleri)
  • Mobil hız radarlarının bulunduğu bilindik yerler

ikinci maraton 5 ağustos-11 ağustos arasında

İkinci radar haftası ise yaz tatili için planlandı. Buna göre 5 Ağustos’tan 11 Ağustos’a kadar, birçok insan tatil yerine gidip gelirken yollarda olacağından, bu eylem belediyeler için özellikle “kazançlı” hale geliyor.

2021 yılında baden-württemberg’te 13 bin kişi yakalandı

Radar maratonu, bir çok hız ihlali yapan sürücüyü yakalamasıyla meşhur bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Buna göre 2021 yılında sadece Baden-Württemberg eyaletinde yaklaşık 13 bin kişi radar yakalanmış ve para cezalarına çarptırılmıştı.(bb)