Gündem

Almanya’da Irkçılık İlkokullara Kadar İndi

Almanya’da ırkçılığın ilkokullara kadar indiği, öğretmen ve okul yönetimlerinin bir kısmının, mağdur öğrencilerin şikayetlerini önemsemediği bildirildi.
10 Mart 2024
@shutterstock

Almanya’da ırkçılığın ilkokul çağına kadar indiği, okullarda göçmen çocukların hakarete uğradığı açıklandı.

Alman kamu televizyonlarından ARD’de yayımlanan Report Mainz haber programının yaptığı bir araştırmaya göre Almanya’da ırkçılık ilkokullara kadar indi.

Okul Müdürü: “Zenci Demekle Hakaret Edilmiş Olmaz”

Haber programında 7 yaşındaki bir Afrikalı öğrencinin okulda karşılaştıkları ırkçı hakaretler anlatıldı.

Kendisine, “Zenci, zenci fahişe” gibi sataşmaların yapıldığını söyleyen yedi yaşındaki Mara (gerçek ismi başka) durumu okul müdürlüğüne bildirdiğinde müdürün “Zenci” demek hakaret ifade etmez cevabı aldığını söyledi.

Gündem | 3 Temmuz 2023 KRM Müslüman Karşıtı ırkçılık Raporunu Değerlendirdi: “Başarılı Bir Mücadele için Acilen Harekete Geçilmeli” 3 Temmuz 2023

Korktuğunu ve zamana zaman ağladığını bildiren Mara’nın annesi de kızının bazen diğer öğrenciler tarafından saçlarının yolunduğunu da açıklarken, okul yönetiminin okullarında ırkçılığın olmadığı cevabını verdiğini bildirdi.

Report Mainz, Almanya’da öğrenciler arasında ırkçı ve göçmen düşmanı eğilimlerin arttığına da vurgulandı.

Öğrencilerin, çeşitli platformlarda ve sohbet gruplarında, Hitler selamı verdiği ve diğer aşı sağcılık sembollerini kullandığına dikkat çekilen haber programında, Almanya’da okulların aşırı sağcı olayların hepsini kayıt altına almadığı, bazı okulların kısmen, bazılarının da hiç kayıt altına almadığı açıklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş