Toplum

Almanya Üniversiteye Yeni Başlayan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 1.000 Euro Ödeyecek

Almanya, eğitimi destekleme kanununda (BAföG) yaptığı değişiklikle, üniversiteye yeni başlayan öğrencilere 1.000 Euro ödeme yapacak.
11 Mart 2024
@shutterstock

Almanya’da federal hükümet üniversite öğrencilerine verilen burslarla ilgili olarak değişiklik yapma kararı aldı.

Hükümet, üniversite öğrencilerine verilen BAföG (Federal Eğitim Destekleme Kanunu) ödemelerinin bu sene artırılmayacağını ancak üniversiteye yeni başlayan ihtiyaç sahibi öğrencilere 1.000 Euro’luk ödeme yapılmasını kararlaştırdı.

1.000 Euro’luk eğitime başlama yardımı, 25 yaşın altındaki ve örneğin vatandaşlık yardımı alan veya gelirlerini başka bir devlet yardımı aracılığıyla desteklemesi gereken ailelerde yaşayan yeni öğrencilere verilecek. 1.000 Euro’luk yardım geri ödenmeyecek.

1.000 Euro Eylül Ayında Ödenecek

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere verilecek olan 1.000 Euro, Eylül ayından itibaren ödenmeye başlanacak. Öğrenciler bununla, dizüstü bilgisayar ve ders kitapları satın alacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş