Gündem

AfD, Federal Meclis’te 100’den Fazla Aşırı Sağcı İstihdam Ediyor

Almanya’da aşırı sağ politikaları ile tanınan AfD partisinin Federal Meclis’te istihbaratın izlemeye aldığı 100’den fazla aşırı sağcı kişiyi istihdam ettiği tespit edildi.
12 Mart 2024
@shutterstock

Almanya’da aşırı sağ politika ve görüşleri ile tanınan AfD (Alternative für Deutschland) partisinin aşırı sağcı çevrelerden 100’den fazla kişiyi parlamentoda istihdam ettiği ortaya çıktı.

Bayerischer Rundfunk televizyonunun tespitlerine göre, AfD parlamento grubu ve milletvekillerinin istihdam ettiği aşırı sağcıların, Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Dairesi tarafından da aşırı sağcı olarak sınıflandırılan örgütlerde aktif oldukları belirlendi.

Meclis Grup Başkanları Da aşırı Sağcı İstihdam Ediyor

Aşırı sağcı çevrelerden kişileri istihdam edenler arasında partinin Meclis Grubu Eş Başkanları Alice Weidel ile Tino Chrupalla’nın da bulunduğu bildirilirken, partinin istihdam için yaklaşık 30 Milyon Euro ödediği de ifade edildi.

Kimlikçi Hareket ile Yeni Sağ’a Mensup Kişiler de Var

Haber’e göre, AfD parlamento grubu ve milletvekilleri için çalışan çevrelerin bir kısmının “Kimlikçi Hareket / Identitären Bewegung” aktivistleri ile “Yeni Sağ/ Neuen Rechten” oluşumlarının ideologları ve Neo-Nazi’lerden kimseler olduğu, ancak 78 kişilik milletvekili grubu için ne kadar kişinin çalıştığının bilinmediği belirtildi. Almanya’da “Yeni Sağ” Nazizm ideolojisine göre yeni bir siyaset ve toplum yapılanması öngörüyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş