Toplum

Almanlar Başbakandan Döner Fiyatlarını İndirmesini İstedi

Almanya’da halk başbakan Olaf Scholz’dan artan döner fiyatlarını durmasını ve fiyatların 5 Euro’ya kadar çekilmesini istedi.
12 Mart 2024
@Bundesregierung

Almanya’da halk, Başbakan Olaf Scholz’dan ülkenin en çok sevilen hazır gıda ürünü dönerin fiyat artışını durdurmasını ve fiyatların 5 Euro’ya düşürülmesini istedi.

Sosyal medya hesabından vatandaşların sorduğu “Dönerin fiyatı neden bu kadar pahalı?” sorusunu cevaplandıran Başbakan Olaf Scholz, serbest piyasa ekonomisinde fiyatların arz talep dengesine göre ayarlandığını, bu yüzden de hükümetin bir sınırlama yapmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Başbakan Scholz, buna rağmen ülkede enflasyonun düşmeye başladığını ve hükümetin, döner işletmeleri dahil küçük işletmelerin enerji masraflarına yardımcı olduğunu bildirdi.

https://www.instagram.com/reel/C3IOKqUtSyL/

Başbakanlık Döner Fiyatlarını Takip Ediyor

Bu arada halktan gelen tepkilerin yoğunluğu üzerine Başbakanlık resmi sosyal medya hesabından iki kere döner fiyatları ile ilgili video yayımlandı.

Videonun birincisinde döner fiyatlarına karşı hükümetin, vatandaşa enflasyon tazminatı olarak yaklaşık 209 Euro vergi indiriminde bulunacağı, böylece yılda 36 kez daha fazla döner alabileceğine vurgu yapıldı.

Başbakanlığın bu hesaplamasına göre dönerin fiyatı 8 Euro olarak gösterilirken, ikinci videoda izleyicilerin dönere ne kadar ücret ödediklerinin sorulduğu bir anket yapıldı. Ankete verilen cevapta, yüzde 60 oranında dönere 6-8 Euro arasında ödeme yapıldığı, yüzde 17 oranında da 8-10 Euro ödendiği bildirildi.

https://www.instagram.com/reel/C2KvwJ9NQ-G

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş