Gündem

Almanya’da Greve Gitme Şartlarının Zorlaştırılması İstendi

Almanya’da hava, demiryolu ve toplu ulaşım sektörlerindeki grevlerin sürekli tekrarlanması üzerine işverenler sendikasıyla birlikte muhalefet ve ekonomi uzmanları da grev hakkının zorlaştırılmasını istedi.
15 Mart 2024
@shutterstock

Federal İşveren Sendikaları Birliği genel müdürü Steffen Kampeter, ulaşım sektörü gibi kritik altyapılarda yapılan sürekli grevlerin sadece can sıkmakla kalmadığını aynı zamanda Almanya’nın büyümesini de etkilediğini açıkladı. Bu yüzden, sendikaların sürekli grev eylemlerini orantısız bulan İşveren Sendikaları Birliği Bakanı Kampeter, özellikle sanayi alanında işçilerin hak mücadelesinin usul ve şartlarını düzenleyen yeni yasalara ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.

Grevler Almanya’nın Rekabet Gücünü Etkiliyor

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Veronika Grimm de grev hakkının ve grev hakkının kullanılmasının olumlu olduğunu, ancak grevlerin rekabetçilik üzerinde giderek daha fazla baskı oluşturulması durumunda yasama organının müdahale ederek yeni yasal düzenlemeler yapmasını istedi.

Muhalefet de grevlerin ülkenin gelişmesine engel olmaya başladığı görüşünü paylaşıyor. Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) hukuk politikası sözcüsü Günter Krings, kritik altyapılardaki endüstriyel anlaşmazlıklar için zorunlu teslim sürelerini içeren bir grev yasası çağrısında bulundu.

Günter Krings böyle bir yasanın kamu hizmetlerinde ve kritik altyapılarda yapılacak grevler için orantılılık standartlarını ve gerekli teslim süreleri şartını içermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş