Finnentrop’da Barış İftarı Büyük İlgi Gördü

Almanya’nın Finnentrop şehrinde FİNEM Eğitim ve Kültür Merkezi’nin her yıl düzenlediği iftar buluşması, bu sene Gazze’deki duruma dikkat çekerek “Barış için bir araya gelmek” teması altında düzenlendi.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Finnetrop’taki FİNEM Eğitim ve Kültür Merkezi, her yıl düzenlenen iftar davetinde bu yıl “Barış için bir araya gelmek” mesajını öne çıkardı. 20’den fazla kamu kurumu temsilcisinin katıldığı etkinlikte, Gazze’de yaşanan acı olaylara vurgu yapıldı.

“Katılan herkese şükranlarımı sunuyorum”

FİNEM Başkanı Ramazan Olmaz, davete icabet eden herkese şükranlarını sundu. Başkan Olmaz, merkezin 45 yıl önce Ayasofya Camii adı altında faaliyete geçtiğini ve şehirde barış ve birliktelik atmosferinin oluşmasında önemli bir rol oynadıklarını belirtti.

“Barış içinde yaşamalıyız”

İlk defa katılan Olpe bölge kaymakamı Theo Melcher, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Akıp giden kan, ne Yahudi ne de Müslüman kanı, insan kanıdır. Finnetrop’ta birlikte yaşamayı başardığımız gibi, dünyanın her yerinde barış içinde yaşamalıyız” diyerek barış mesajı verdi.

”bu birlik ve beraberliği her yerde gerçekleştirebilmeliyiz”

Finnetrop Belediye Başkanı Achim Henkel, “Bu programa katılmayıpta ne yapayım?  Sizler de sürekli olarak bizim davetlerimize katıldınız. Eğer burada barışı bu kadar güzel sağladıysak, bu birlik ve beraberliği her yerde gerçekleştirebilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

76 belediye ve kamu çalışanı etkinliğe katıldı

Yaklaşık 76 belediye ve kamu çalışanı etkinliğe katıldı. Önceki yıllarda iftar buluşmasına katılan bölge milletvekilleri, bu yıl Düsseldorf parlamentosundaki görevleri nedeniyle katılamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını iletti. İGMG Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt’un da katılım sağladığı etkinlikte, barışa dair olumlu düşüncelerin paylaşıldığı belirtildi. Ramazan Olmaz, organizasyon yorucu bir sürece neden olduğunu fakat misafirlerden gelen barış mesajlarının tüm yorgunluklarını aldığını vurguladı.