Gündem

Almanya’da Camiye Kundaklama Girişimi

Almanya’nın Wuppertal şehrindeki DİTİB Merkez Camiine kundaklama girişiminde bulunuldu.
21 Mart 2024

Almanya’da cami saldırıları bitmek bilmiyor. Son olarak Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Wuppertal Merkez Camii’ne kundaklama girişiminde bulunulduğu aktarıldı. Kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından bugün gece saat 2 sularında yapılan saldırıda yaralanan olmadı.

polis olay yerinde

Caminin kapısında çıkarılan yangının hızlı bir şekilde söndürüldüğü tahmin ediliyor. Wuppertal polisi şu an olay yerinde incelemelerde bulundu. Polisten yapılan açıklamada, henüz kesin olarak kundaklamadan söz edilemeyeceği ifade edildi.

Toplum | 9 Şubat 2024 7 Ekim’den Bu Yana Avrupa’da Müslüman Karşıtı Saldırılar Yükseliyor 9 Şubat 2024

“incelemeler devam ediyor”

DİTİB Wuppertal Merkez Camii Başkanı Ersin Özcan, yaşanan olayla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulundu. Özcan, “Bu gece yarısı itibariyle bir girişimde bulunuldu. İncelemeler devam ediyor. Sonuçları hep beraber göreceğiz.” diye kaydetti.

saldırılar artarak devam ediyor

Almanya’da camilere ve Müslümanlara yapılan saldırılar son aylarda giderek arttı. Ülkede geçen yıl Müslümanlara ve camilere yönelik 569 saldırı kaydedildi. Bu sayının daha fazla olduğu ifade edilirken, saldırıların failleri çoğunlukla aşırı sağcı çevrelerden geliyor. Kaydedilen suçlar arasında internette nefret söylemi, tehdit mektupları ve kişisel saldırıların yanı sıra mülke zarar verilmesi ve duvar yazıları da yer aldı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş