IGMG’den Çağrı: “Organ Bağışçısı Olmak İçin Kaydolun”

IGMG’den Çağrı: “Organ Bağışçısı Olmak İçin Kaydolun”

IGMG, Almanya’da organ bağışçısı çevirim içi veri tabanının faaliyete geçmesi üzerine, organ bağışçısı olmak için kaydolunması çağrısı yaptı.

Almanya’da organ bağışçısı çevirim içi veri tabanı sistemi faaliyete geçti. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, organ bağışçısı olmak için çevrimiçi veri tabanına kaydolunması çağrısında bulundu.

“Organ bağışı hayat kurtaran bir yardım ve meşru bir tedavi şeklidir.” diyen Celil Yalınkılıç, İslam Toplumu Millî Görüş olarak, şefkat ve merhametin, İslam toplumunu şekillendiren hasletler olduğunu, bu yüzden de Müslümanların, insanların ihtiyaçlarının giderilmesi için yardım eli uzattıklarına dikkat çekti.

IGMG Din İstişare Kurulu Şartları Sağlandığında Organ Bağışını Onaylıyor

Organ bağışına kaydolunması çağrısında IGMG Din İstişare Kurulu’nun bu yöndeki kararlarına vurgu yapan Celil Yalınkılıç, “Kurulumuz, kesin ölümden önce hayati organlar alınmadığı ve organ bağışı menfaat amaçlı bir işlem olmadığı sürece bu tedavi şeklinin İslam’da meşru olduğu görüşündedir. Bir kişinin organları, hayatta olduğu sürece dokunulmazdır. Kendisi dışında hiç kimsenin bunlar üzerinde tasarrufta bulunma hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da faaliyete geçen çevrimiçi organ bağışçısı kaydı sistemlerinin bu gereklilikleri yerine getirdiğini, bu nedenle, İslam Toplumu Millî Görüş olarak tüm Müslümanları bu sisteme kaydolmaya çağırdıklarını bildiren IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, Peygamber Efendimizin, her hastalığın bir tedavisi olduğunu belirttiğini ve tedavi olmayı bir zorunluluk olarak ifade ettiğini söyledi.

Portal Çok Dilli ve Dini Açıdan Duyarlı Bilgilendirme Yapmalı

Celil Yalınkılıç, portalda insanlara sunulan bilgilerin daha da genişletilmesi konusunda siyasilere de görev düştüğünü, en başta çok dilli, kültürel ve dinî açıdan duyarlı bilgilendirme eksikliğinin giderilmesi gerektiğini bildirdi.