Toplum

CIMG Paris İftarında Milletvekilleri ve Belediye Başkanları Bir Araya Geldi

İslam Toplumu Milli Görüş Paris Bölgesi (CIMG Paris İDF) 24 Mart Pazar günü geleneksel hale getirdiği iftar programına belediye başkanları ve milletvekilleri, çeşitli derneklerle birlikte, cami, dini dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 
Mine Çelik
25 Mart 2024
İslam Toplumu Milli Görüş Paris Bölgesi İftar Programı

İslam Toplumu Milli Görüş Paris Bölgesi (CIMG Paris İDF) Stains şehrindeki Melodie Salonunda geleneksel olarak 3’ncüsünü düzenlediği iftar programına yoğun katılım oldu.

İftar programı, Kurra Hafız Rıdvan Anujum’un Kur’an tilavetiyle ve Hafız Yaşar Akçay’ın okuduğu ezan ile başladı. Açılış konuşmasını yapan CIMG İDF Paris Bölge Başkanı Erol Şenol, “Ramazan ayı biz Müslümanlar için rahmet ve bereket ayıdır. Bizler için ibadetlerin ve maneviyatın en yoğun yaşandığı zamandır. Davetimize karşılık verip geldiğiniz ve iftar soframıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Dünyanın bir çok yerinde, özellikle Gazze’de ve Ukranya’da baskı ve zulüm altında olan herkes için barış ve esenlik diliyorum’’ ifadeleriyle misafirlerini selamladı.

Programa katılan IGMG Eğitim Başkanı ve Başkan Yardımcısı Abdulhalim İnam, CIMG France Başkan Yardımcısı Eyüp Şahin ve Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Serdar Belentepe söz alarak katılımcıları selamlayarak ramazan ayını tebrik ettiler. CIMG France Başkanı Emir Demirbaş, Fransa DİTİB Müşaviri Bayram Demirbaş da katılımcılar arasındaydı.

İle de France Bölgesi Başkan Yardımcısı Farida Adlani’de program için CIMG Paris IDF’i özellikle tebrik ettiğini, bu buluşmanın çok değerli olduğunu ifade etti. Yine söz alan Val d’Oise departmanı Milletvekilli Carlos Martens Bilongo ise, misafirleri selamlayarak yaklaşan bahar mevsiminin herkese mutluluk getirmesini diledi.

Davete katılan Sarcelles Belediye başkanı Patrick Haddad katılımından dolayı memnuniyet duyduğunu, CIMG ile Sarcelles şehrinde çalışmaların birlik, beraberlik ve harmoni içinde olduğunu ifade etti.

Fontenay Sous Bois Belediye Başkanı Jean Philippe Gautrais de bu davetten memnuniyet duyduğunu, laikliğin inananada inanmayanada eşit derecede saygılı olduğunu, cumhuriyet değerlerine aykırı olunmadığı sürece birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğini söyleyerek bu konuda örnek teşkil eden CIMG’yi tebrik ettiğini söyledi. Stains Belediye Başkanı Azzeddine Taibi ise ilk defa CIMG’nin davetine katıldığını ve teşekkür ettiğini söyledi.

İftar daveti Furkan Metin’in yaptığı Arapça ve Fransızca dua ile sona erdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş