Toplum

Bergkamen’de 6 Kurum Bir Araya Gelerek İftar Sofrası Kurdu

Berkamen'de 6 kurumun bir araya gelerek düzenlediği iftar programı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Veli Karademir
28 Mart 2024

Ramazan ayının bereketini ve coşkusunu paylaşmak için Bergkamen’deki altı kurum, geleneksel üçüncü iftar programını düzenledi. Belediye tarafından da desteklenen programda, farklı dinlerden ve kültürlerden insanlar bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Bergkamen Eğitim Akademisi İslam Federasyonu Başkanı İsmet Çataklı, iftar programının önemini vurgulayarak şunları söyledi: “Bergkamen Dernekler Birliği’nin insiyatifiyle üçüncüsünü düzenlediğimiz iftar programımıza herkesi davet ettik. Alman vatandaşlarımız da dahil olmak üzere birçok farklı kesimin katılımıyla güzel bir atmosfer oluştu. İki yıldır devam eden bu programla, Bergkamen’deki derneklerimizi birleştirerek bir güç oluşturduk. Bu sayede hem sorunlarımızı çözmede daha etkili oluyoruz hem de Bergkamen yetkilileriyle daha iyi bir iletişim kuruyoruz.”

Bergkamen Dernekler Birliği İnisiyatifi Sözcüsü ve DİTİB Obaraden Dernek Başkanı Zekeriye Kalabalık, programın önceki yıllarda pandemi nedeniyle katılımın düşük olduğunu ancak bu yıl pandemi kısıtlamalarının kalkmasıyla daha fazla katılımcı ile gerçekleştiğini söyledi. Kalabalık, programın amacının farklı inanç ve kültürlerden insanları bir araya getirerek iletişimi ve dayanışmayı artırmak olduğunu vurguladı.

Belediye tarafından da desteklenen programa, belediye yönetimi, kiliseler, dernekler ve spor kulüplerinden yetkililer katıldı. Katılımcılar, iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan ayının bereketini ve coşkusunu paylaştı.

Programın organizatörleri, bu tür programların sürekli yapılmasının önemini vurgulayarak, gelecek yıl daha geniş kapsamlı bir program düzenlemeyi planladıklarını dile getirdiler.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş