Gündem

Paskalya Öncesi Marketlerde Uyarı Grevi Alarmı

Verdi Sendikası, Lidl ve Kaufland'ı da vuran uyarı grevlerine çağrıda bulundu.
28 Mart 2024

Perakende ve toptan satış sektöründe çalışanlar, Paskalya öncesi hafta boyunca grevlere hazırlanıyor. Verdi sendikası, yüzlerce mağazayı kapsayacak uyarı grevleri ile Kaufland ve Lidl’i de hedef alıyor. Grevlerin müşterileri nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Mağazalar ve Depolar Etkilenecek

Verdi’nin Perşembe günü (Kutsal Perşembe) Lidl ve Kaufland’ı hedef alan grev çağrısı, Schwarz Grubu’na ait yüzlerce işletmeyi kapsayacak. Grevden mağazalar ve depolar etkilenecek, ancak diğer perakende şirketlerinde de uyarı grevleri olması muhtemel.

Daha önceki eylem haftalarında Edeka ve Rewe’de de grevler yapılmıştı. Bu grevler bazı mağazalarda rafların boşalmasına neden olsa da, genel olarak mağazaların kapanmasına yol açmadı.

HDE: Grevlerin Etkisi Sınırlı Olacak

Almanya Perakende Federasyonu (HDE) Tarif Müdürü Steven Haarke, grevlerin müşteriler üzerinde gözle görülür bir etkisi olmayacağını tahmin ediyor. Haarke, “Perakende şirketleri son aylarda grevlerle başa çıkabildiklerini kanıtladılar” dedi. Sektörün Paskalya alışverişine iyi hazırlandığını ve Noel öncesinde de grevlerle başa çıkabildiğini gösterdiğini ifade etti.

Kaufland: Mağazalar Açık, Alışveriş Her Zamanki Gibi

Kaufland’dan bir sözcü, uyarı grevleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Mağazalar normal şekilde açık ve teslimatlar yapılıyor. Müşteriler alışverişlerini her zamanki gibi yapabilirler.” Lidl’den ise ilk etapta bir açıklama yapılamadı.

Perakende Sektöründe Görüşmeler Kilitlendi

Yaklaşık 5 milyon perakende sektörü çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri aylardır ilerleme kaydedemiyor. Birçok uyarı grevi de çıkmazdaki durumu değiştiremedi. Verdi, perakende sektöründe tüm bölgelerde saatlik en az 2,50 avro zam ve bir yıllık sözleşme talep ediyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş