Toplum

Berlin’de Ramazan Coşkusu: Karagöz ve Hacivat Gösterileri Sahneleniyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen geleneksel Ramazan etkinliklerinde, her gün farklı bir camide gerçekleşen Nasreddin Hoca ile Hacivat ve Karagöz gösterileri, çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor.
ENES DOĞANER
03 Nisan 2024

Almanya’nın başkenti Berlin, Ramazan ayının maneviyatını farklı bir etkinlikle taçlandırıyor. İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Berlin Bölgesi tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde, her gün farklı bir camide Türk kültürünün vazgeçilmez karakterleri Nasreddin Hoca ile Hacivat ve Karagöz’ün gösterileri sahneleniyor.

Çocuklardan büyük ilgi

Çocukların büyük bir ilgiyle takip ettiği bu programlar, iftar saatinden önce Nasreddin Hoca’nın eğlenceli hikayeleriyle başlıyor. İftarın açılması ve duaların edilmesinin ardından ise Hacivat ve Karagöz gösterisiyle devam ediyor. Gösteriler sonrası çocuklar, birlikte ilahiler söyleyerek Ramazan’ın coşkusunu yaşamaya devam ediyor.

“çocuklara Ramazan’ın anlam ve önemini aktarıyoruz”

Etkinlikler, özellikle 10 yaşın altındaki çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Bazı çocuklar, programın ardından yetişkinlerle birlikte teravih namazına da katılıyor. IGMG Berlin Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Basri, her gün farklı bir camide olduklarını ve geleneksel gösterilerle çocuklara Ramazan’ın anlam ve önemini aktardıklarını belirtti.

çocuklar da perde arkasına geçiyor

IGMG Berlin Bölge Eğitim Başkanı Hamdi Er ise, etkinliklerin aileler tarafından da ilgiyle takip edildiğini ve çocukların aileleriyle birlikte etkinliğe katıldıklarını söyledi. Programda ayrıca çocuklar gösterinin ardından gölge oyununun perde arkasına geçerek figürleri deneme fırsatı buluyor. Berlin’deki bu özel Ramazan etkinlikleri, çocuklara Ramazan ayının değerlerini eğlenceli bir şekilde öğretirken, aynı zamanda toplum içinde birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş