Gençlik

Berlin’de “Ausbildung” Alarmı: Her 6 Gençten 1’i Eğitimi Bırakıyor

Berlin Sanayi ve Ticaret Odası'nın 2023 eğitim değerlendirmesine göre, meslek eğitimindeki gençlerin yaklaşık yüzde 15,6'sı, eğitimlerini tamamlamadan bırakırken, gençlerin ve işletmelerin daha fazla desteklenmesi gerektiği bildirildi.  
04 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’nın başkenti Berlin’de Sanayi ve Ticaret Odası (IHK), 2023 eğitim yılının sonuçlarını paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre, başkent Berlin’de meslek eğitim gören gençlerin önemli bir kısmı, aldıkları eğitimi tamamlamadan bırakıyor. Buna göre geçtiğimiz yıl imzalanan meslek eğitimi sözleşmelerinin yüzde 15,6’sı, yani her altı sözleşmeden biri feshedildi.

Neden Bu Kadar Çok Sözleşme Feshediliyor?

Feshedilen sözleşmelerin ardında yatan nedenler arasında işletmelerde ve meslek okullarında yaşanan devamsızlıklar ile yanlış meslek seçimleri ön plana çıkıyor. Gençlerin yeterli bilgiye sahip olmaması, yanlış kararlar almasına sebep oluyor. Daha sonra edindiği tecrübe ile yanlış karar verdiğini düşünen gençler meslek eğitimini yarıda bırakıyor.

Eğitim Sistemi İçin Çözüm Önerileri

IHK Başkan Yardımcısı Stefan Spieker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yüksek orandaki sözleşme feshi, tüm eğitim paydaşlarının üzerinde düşünmesi gereken bir sorunu gözler önüne seriyor.” diyerek, gençlerin ve eğitim veren işletmelerin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Eğitim sistemini güçlendirip, cazip hale getirmek için okullarda meslek tanıtımının iyileştirilmesi ve gençler için uygun fiyatlı konut imkanlarının sağlanması gibi çözümler öneriliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş