Almanya, Türkiye’den Gelen 103 Milyon Dolarlık Sahte Paraya El Koydu

Almanya, Türkiye’den Gelen 103 Milyon Dolarlık Sahte Paraya El Koydu

Almanya’da polis Türkiye’den getirildiği belirlenen 103 milyon dolarlık sahte paraya el koydu ve soruşturma başlattı.

Almanya’da polis, 103 milyon Amerikan doları değerinde sahte paraya el koydu. Schleswig-Holstein Eyaleti’ne bağlı Jübek ile Hamburg kentinde yapılan aramalarda ele geçirilen sahte paranın Türkiye’den geldiği bildirildi.

Schleswig-Holstein Eyaleti Kriminal Polis Dairesi (LKA-SH) yaptığı açıklamada, her ne kadar sahte dolarların sahte olduğu anlaşılabilecek durumda ise de, bu durumdaki sahte paraların, hem Almanya hem de Amerikan Merkez Bankası tarafından gerçek paralarla karıştırılabilecek nitelikte şeklinde değerlendirildiğini bildirdi.

103 Milyon Dolardan Fazla Sahte Para

Bu değerlendirmeleri dikkate alan polis, 103 milyon ABD dolarını aşan sahte paraya el koydu ve kalpazanlık yapmak suçundan soruşturma başlattı.

Dört palete yüklü olan 75 kutu içerisine konulan sahte paralar Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderiliyordu.

Olay, Amerikan gümrük görevlilerinin bir önceki sevkiyatı tespit etmesi sonrasında Alman güvenlik güçlerine ihbarda bulunması üzerine ortaya çıktı.

Sahte Para Türkiye’den Geldi

Polisin bildirdiğine göre, Türkiye’den gelen sahte paralar Jübek’teki bir ihracat firması tarafından yine Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilecekti. Polis, paraların kalpazanlık amacı taşımamasına rağmen bu şekilde basılmasının kalpazanlık suçu içinde değerlendirildiği açıkladı.