Dünya

Gazze’de Açlık Ve Susuzluktan Çocuklar Ölüyor

Filistin Kızılayı tarafından 5 Nisan’da yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde açlık ve susuzluktan ölen çocuk sayısının 31’e yükseldiği belirtildi.
05 Nisan 2024
Gazze Şeridi’nde açlık ve susuzluktan ölen çocuk sayısının 31’e yükseldiği belirtildi. @aa

İsrail’in ablukası altına alarak yardım girişlerini kısıtladığı Gazze Şeridi’nde yetersiz beslenme nedeniyle can kayıpları artıyor. Filistin Kızılayı (PRCS) tarafından yapılan açıklamada, açlık ve susuzluktan hayatını kaybeden çocuk sayısının 31’e yükseldiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 50 binden fazla çocuğun akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre İsrail, 1 Mart’tan bu yana yardım misyonlarının yüzde 30’unun Gazze Şeridi’nin kuzeyine erişimini engelledi.

“ZATEN AYLARDIR ORUÇ TUTUYORUZ”

Gazze kentindeki El Şifa Hastanesi’nin Acil Servis Başhekim Yardımcısı Dr. Amjad Eleiwa, “Burada halk zaten aylardır oruç tutuyordu. Hayatta kalmak için şehri didik didik ediyorlar ama hiçbir şey bulamıyorlar.” diyor.

Gıda krizi Gazze’nin kuzeyinde daha ciddi. Daha önceki ramazan aylarının aksine, bölge sakinleri ne sahur yapabiliyor, ne de iftar açarak açlıklarını giderebildi. Sokak süslemeleri, davulcular, yiyeceklerle dolu tezgahların yerini yıkım, ölüm ve yemek bulabilmek için her gün verilen bir mücadele aldı. Elde kalan çok az un ya da buğdayın fiyatı beş kat yükseldi.

Oxfam Intermon’un raporunda da “Kuzey Gazze’de kıtlığın kapıda olduğu ve nüfusun neredeyse tamamının aşırı açlık yaşadığı, 1,1 milyon insanın ise felaket düzeyinde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğu” belirtildi.

DENİZE DÜŞEN YARDIMLAR

BBC’de haberine göre; geçtiğimiz günlerde, Gazze’de havan yapılan yardımlar kapsamında denize düşen yardım bloklarını almaya çalışan 12 kişi boğularak can verdi. Altı kişi de, yardıma ulaşmak için oluşan izdihamda ezilerek öldü.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş