Gündem

Filistin’i Destekleyen Yahudi Felsefecinin Profesörlük Daveti Geri Çekildi

Almanya'da Köln Üniversitesi, Filistin'i destekleyen ve Yahudi olan ABD'li felsefeci Nancy Fraser'a profesörlük için gönderdiği daveti geri çekti.
05 Nisan 2024

Almanya’da Köln Üniversitesi, Filistin’i desteklediği gerekçesiyle kamuya açık bir mektubu imzalaması nedeniyle Yahudi Profesör Nancy Fraser’a gönderdiği daveti geri çekti.

Köln Üniversitesi, İsrail devletinin Filistinlilere yönelik eylemleri nedeniyle soykırım yapmakla suçlandığı mektubu geçen kasımda imzalayan ABD’li felsefe profesörü Fraser’in davetini geri çektiğini duyurdu.

Köln Üniversitesi’nde görev alacaktı

Üniversite, bu mektubun aslında İsrail’in var olma hakkını sorguladığını öne sürdü. Bu karar ülkedeki bazı kesimlerde tartışmalara neden oldu. Bazı kesimler kararından dolayı üniversiteyi desteklerken, bazı kesimler ise kararı eleştirdi.

Fraser’in, bir ay içinde Köln Üniversitesi’nde misafir olarak profesörlüğe başlaması bekleniyordu.

Yahudi Derneğin Banka Hesabı Bloke Edilmişti

Almanya’da, Mart ayında siyonizm karşıtı “Orta Doğu’da Adil Barış İçin Yahudilerin Sesi (Jüdische Stimme für gerechten Frieden in Nahost)” adlı Yahudi derneğin banka hesabının, üyelerin tam listesini ve adreslerini talep eden bankalar tarafından bloke edildiği bildirildi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş