Toplum

Bu Gece “1000 Aydan Daha Hayırlı” Kadir Gecesi

Ramazan ayının sonuna işaret eden 1000 aydan hayırlı gece olan Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek.
05 Nisan 2024

Dünya Müslümanları Kur’ân-ı Kerîm’de Allah tarafından 1000 aydan hayırlı gece olarak tanımlanan Kadir Gecesini bu gece idrak ediyor.

Bu gecede Kur’ân-ı Kerîm İndirildi

Tüm insanlığa en doğru yolu gösteren bir rehber olarak Peygamber efendimize indirilen Kur’ân-ı Kerîm bu gecede indirildi.

Kadir Gecesi aynı zamanda oruç ayı olan Ramazan ayının sonuna doğu gelindiğinin işaretçisi olan gece olarak kabul ediliyor.

Kur’an’da Adı Geçen Tek Gece

Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerîm’de doğrudan adı geçen tek gece olması bakımından da en mübârek gece olarak kabul ediliyor. Kur’an’da Kadir isimli sîrede bu gece şu şekilde tanımlanıyor.

“Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Geceyi Tevbe ve Af Dileyerek Geçirmeli

İslam alimleri, sabah imsak vaktine kadar meleklerin yer yüzüne inmesi dolayısıyla bu gecenin Müslümanlar tarafından nafile ibadetlerle Allah’a tevbe edilerek ve Allah’tan af dilenerek geçirilmesini tavsiye etmişlerdir.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş