Gündem

Almanya’da Balkon Elektrik Santrallerinin Sayısı Hızla Artıyor

Almanya’da balkonlara yerleştirilen güneş enerjisi panellerinin sayısı giderek artıyor. Balkon enerji santrali sayısı 400 bini aşmış durumda.
08 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’da balkonlara yerleştirilen ve balkon enerji santrali denilen güneş panellerinin sayısı giderek artıyor. Ülkedeki balkon güneş enerjisi santrallerinin sayısı şu anda 400 bini geçmiş durumda.

Bildirilmeyen çok sayıda güneş enerjisi santralinin de eklenmesi ile bu sayının daha çok olduğunu söyleyen uzmanlar, enerji masraflarının artışının ev sahibi ve kiracıların yeni yollar denemesine yol açtığını bildirdi.

Yılın ilk 3 ayında 50 bin balkon güneş panelinin inşa edildiği Almanya’da elektrik şebekelerinin düzenlemesini yapan Federal Ağ Ajansı, 1 Nisan’dan itibaren balkon santrallerinin kayıtlarını basitleştirdi.

En Çok Balkon Enerji Santrali Kuzey Ren Vestfalya’da

En çok balkon enerji santrali Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunuyor. Bu eyalette 80 binden fazla balkon santrali var. Bavyera eyaletinde 60 ve Aşağı Saksonya eyaletinde de 50 binden fazla santral bulunuyor.

Federal Hükümet yaz aylarına doğru balkon elektrik santralleri ile ilgili bir yasa çıkararak bürokratik işlemleri azaltmayı planlıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş